Notícies

Detall notícia

23/04/2021
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

XXXVI Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet

El restaurant del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet acollirà una nova edició del veterà concurs que triarà la millor beguda. A causa de la pandèmia, s’ha hagut de modificar la mecànica de la convocatòria i la final, que es retransmetrà per streaming a través de les xarxes socials, es limita a la presència d’organitzadors i participants.
Veure imatge de XXXVI Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet (nova finestra)

Diumenge es farà una nova edició del veterà Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet, que arriba a la seva 36a edició, amb la participació de sis joves finalistes.

La mecànica del concurs s’ha hagut de modificar a causa de la pandèmia. En aquesta edició, l’alumnat d’escoles d’hostaleria i joves professionals de Catalunya disposat a participar-hi va haver de presentar prèviament un vídeo amb l’elaboració i l’explicació del seu còctel predinner (aperitiu), d’acord amb les bases establertes per la International Bar Association (IBA).

El jurat, format per professionals del sector, es va reunir el 26 de març passat per visionar les propostes i, posteriorment, el 9 d’abril, va triar els sis finalistes que disputaran la final diumenge. En aquesta edició hi han participat 17 alumnes de 12 escoles i establiments d’arreu del territori.

Cada concursant haurà d’elaborar un còctel aperitiu i s’hauran de servir quatre copes còctel, preferiblement de 12 cl. Cada fórmula haurà de tenir un màxim de 7 cl de beguda alcohòlica de base.

Els i les concursants disposaran d’un màxim de 7 minuts per preparar les seves creacions. Si excedeixen aquest temps, seran penalitzats en la puntuació final.

D’acord amb les normes establertes, cada preparació rebrà dues puntuacions:

-La del jurat tècnic, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final.
-La del jurat degustador, que valora l’aroma, el sabor i la vistositat. 

El jurat l’integren Mariona Vilanova, Campiona de Cocteleria de Catalunya el 2017, subcampiona estatal en diferents modalitats i professora de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB); Toni Vilanova, bàrman reconegut, Campió d’Europa i subcampió del món de cocteleria; Míriam Campa, exalumna i exprofessora del CEMFO, coctelera del Tirsa i d’El Maravillas, i Josep M. Gotarda, president del Club del Bàrman, que en serà el president.

A l’acte hi assistirà l’alcaldessa, Núria Marín; la regidora d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez; el president del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet, Ángel Ruiz, i el secretari del Club del Bàrman, exprofessor i assessor del Centre de Formació d’Hostaleria, Lorenzo Jarrillo.

La final es farà a les 11 hores, al restaurant del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, amb l’aforament limitat a organitzadors i participants. Es podrà seguir per streaming als comptes d’Instagram i Facebook de Dinamització Local.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)