Notícies

Detall notícia

10/03/2023
Ocupació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Més d’un 40% dels participants en el programa Llançadora Connecta Ocupació troben feina

Ha acabat la cinquena edició del programa d’orientació laboral on han participat 29 persones en atur de la ciutat
Veure imatge de Més d’un 40% dels participants en el programa Llançadora Connecta Ocupació troben feina (nova finestra)

La cinquena edició del programa Llançadora Connecta Ocupació de L’Hospitalet finalitza amb bons resultats. El programa d’orientació laboral, totalment gratuït, va començar el passat octubre amb 29 participants en situació d’atur (21 dones i 8 homes) d’edats compreses entre els 25 i els 60 anys, amb diferents perfils formatius i trajectòries professionals a diferents sectors professionals.

Fruit del treball realitzat, 12 participants (un 41,4%) han trobat feina per compte d’altri en diferents sectors: comerç, administració, educació, sanitat, sanejament, logística, comunicació, tercer sector o producció industrial, entre d'altres.

Aquests mesos han millorat la seva ocupabilitat amb noves tècniques i eines, d’acord amb el nou paradigma laboral. Guiats per especialistes, han participat en sessions virtuals i presencials on han après a desenvolupar un pla de prospecció laboral i a enfocar el seu objectiu professional, han actualitzat el seu currículum i han fet simulacions d’entrevistes per guanyar confiança i seguretat en processos de selecció.

A més, han millorat l’ús d’internet i de les xarxes socials per a la recerca de feina en línia, han realitzat mapes d’ocupabilitat i han contactat amb empreses per promocionar-se com a professionals amb unes competències transversals i digitals renovades.

El passat 31 de gener, els participants de l’edició van organitzar i participar a un speed dating, on van donar a conèixer els seus perfils a responsables de recursos humans de diverses empreses.

El programa Llançadora Connecta Ocupació està impulsat per la Fundación Santa María la Real i la Fundación Telefónica, cofinançada pel Fons Social Europeu (a través del programa operatiu POISES) i amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

L’èxit d’edicions anteriors avala el projecte

L’anterior edició del programa va finalitzar el passat juliol amb una valoració molt positiva. Dels 30 participants, un 43,33% van obtenir una feina per compte aliè i un 6,67% van iniciar una formació reglada durant el programa.

Els assistents, a més, van valorar molt positivament el projecte, amb una puntuació de més de 4,5 punts (sobre 5) en aspectes com el contingut, el suport de l’equip tècnic, les sessions grupals i els tallers i les competències digitals adquirides.

Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal