Notícies

Detall notícia

16/02/2021
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Els alumnes del PFI d’Hostaleria comencen les pràctiques en el Restaurant d’aplicació del Centre de Formació d’Hostaleria

20 alumnes han iniciat els estudis en aquest centre municipal. L’objectiu d’aquesta formació és que els joves que no han acabat l’ESO tornin al sistema educatiu i alhora obtinguin un certificat que els permeti treballar.
Veure imatge de Els alumnes del PFI d’Hostaleria comencen les pràctiques en el Restaurant d’aplicació del Centre de Formació d’Hostaleria (nova finestra)

Els alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) d’hostaleria han iniciat avui les pràctiques en el Restaurant d’aplicació del Centre de Formació d’Hostaleria.  El curs, que es va iniciar el passat 9 de desembre, està formant a 20 joves en les especialitats d’Auxiliar de cuina i càtering i Auxiliar de cuina i serveis de Restauració. Degut a la crisi sanitària de la Covid-19, la formació  s’ha adaptat i inclourà tècniques i nocions relacionades amb el menjar per emportar.

Els serveis que s’estan oferint al Restaurant d’aplicació del Centre de Formació d’Hostaleria també s’han adaptat a les mesures de seguretat i prevenció davant la Covid-19. El restaurant, que romandrà obert als treballadors del consistori en l’horari permès al sector de l’hostaleria, oferirà dinars de 14h a 16:30h tal com indica la normativa, i oferirà als comensals un cop al més l’opció de menjar per emportar.

Cal destacar que per accedir al restaurant serà obligatori l’ús de mascaretes així com el control de temperatura i l’aplicació de gel hidroalcohòlic. Pel que fa a la capacitat del restaurant, només se’n podrà fer ús d’un terç del menjador oferint servei a un total de 10-12 comensals. Les taules es distribuiran en 3 o 4 persones i amb una separació de 1.5 metres com a mínim.

Els PFI són uns programes de Formació i Inserció per a menors de 21 anys que no han assolit el graduat en la ESO que permet als joves tenir una nova oportunitat per retornar al sistema educatiu o accedir al mercat laboral.

Els joves que estan realitzant el programa, gaudiran de 1.000 hores de formació teoricopràctiques que es duran a terme al llarg dels 8 mesos que dura el curs.  A més, la formació compta amb un mòdul de Formació en el Centre de Treball de 180 hores que es desenvolupa en dues fases.  La primera fase de pràctiques, que s’ha iniciat avui i finalitzarà el 20 de maig, té lloc al Restaurant d’aplicació del Centre de Formació d’Hostaleria i consta de 100 hores oferint serveis de menjador dos dies a la setmana (dimarts i dijous).  D’altra banda, la segona fase de pràctiques, que tindrà una durada de 80 hores, s’iniciarà al juliol i es realitzarà en restaurants i hotels de la ciutat si el context de la pandèmia ho permet.

El Centre de Formació d’Hostaleria, des del seu inici, ha format més de 3.000 alumnes amb cursos adreçats a joves sense qualificació, persones en recerca d’ocupació i treballadors en actiu amb necessitats de reciclatge.

El programa s’emmarca dins l’estratègia definida al Pacte de Ciutat que l’Ajuntament està duent a terme per seguir fomentant  la formació de joves de L’Hospitalet en el sector de l’hostaleria local i el turisme gastronòmic a la ciutat.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)