Notícies

Detall notícia

02/02/2022
A través dels programes de formació i inserció i de la Casa d’oficis, ofereix cursos amb certificats de professionalitat en un sector amb un gran pes en l’economia de la ciutat
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

El Centre de Formació d’Hostaleria inicia la formació de 48 joves

Veure imatge de El Centre de Formació d’Hostaleria inicia la formació de 48 joves (nova finestra)

Pel que fa als PFI, es fan dos programes d’auxiliar d’hostaleria (cuina i serveis de restauració), amb 12 alumnes cadascun. La participació en aquesta formació ofereix el certificat de professionalitat de nivell, per a joves sense graduat de l’ESO. La formació acaba de començar i s’acabarà al juny.

Quant a la Casa d’oficis, s’imparteixen tres mòduls: cuina, servei de bar i restaurant i servei d’allotjament a hotel, amb 8 alumnes cadascun. Aquesta formació atorga el certificat de professionalitat de nivell 2, per a joves amb graduat d’ESO. S’impartirà al llarg de tot l’any.

El Centre de Formació d’Hostaleria és un recurs municipal important per donar oportunitats formatives i ocupacionals a joves que s’han despenjat del sistema educatiu. D’altra banda, la qualificació de professionals és una eina per a la millora del sector, amb un gran pes en l’economia de la ciutat.

Des de l’inici, el Centre de Formació d’Hostaleria ha format més de 3.000 alumnes amb cursos adreçats a joves sense qualificació, persones en recerca d’ocupació i treballadors en actiu amb necessitats de reciclatge. La Casa d’oficis d’hostaleria és un programa amb més de 20 anys de trajectòria que està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa Treball als barris, de suport als territoris amb necessitats de reequilibri territorial i social.

Els alumnes que han passat per la Casa d’oficis d’hostaleria durant aquest temps han pogut especialitzar-se en les matèries de cuina, serveis de restaurant i bar, i serveis de planta d’hotel, recepció i cafeteria. Tots ells han obtingut el certificat d’aprofitament de la formació i destaca l’alt índex d’inserció laboral aconseguit al finalitzar cada edició.

El programa s’emmarca dins l’estratègia definida al Pacte de ciutat que l’Ajuntament està duent a terme per seguir fomentant la formació de joves de L’Hospitalet en el sector de l’hostaleria local i el turisme gastronòmic a la ciutat.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal