Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
09/03/2018
Emprenedoria

Entrega dels NIF a les cooperatives escolars

340 ALUMNES DE PRIMÀRIA DE L'HOSPITALET HAN PARTICIPAT EN LA CREACIÓ SIMBÒLICA DE 14 COOPERATIVES
L’IES Bisbe Berenguer, del carrer de l’Aprestadora, ha sigut seu aquest matí de l’acte d’entrega dels NIF a les cooperatives escolars que participen en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola el curs 2017-2018. El regidor d’Educació, Jaume Graells, ha formalitzat l’entrega simbòlica dels documents. Els mateixos alumnes de l’IES Bisbe Berenguer han presentat l’acte.
El programa Cultura Emprenedora a l’Escola, que impulsa la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic, va dirigit a fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes de 5è i 6è de primària de la ciutat. Mitjançant el projecte, els alumnes duen a terme la creació, simbòlica, d’una societat cooperativa amb càrrecs i funcions inclosos, i posen en marxa el cicle de funcionament bàsic d’una empresa. Una vegada constituïdes les cooperatives escolars, es fa l’entrega del NIF, escenificant que ja estan apunt per iniciar la seva activitat econòmica.
Aquest any s’ha celebrat la setena edició del projecte i hi han participat nou escoles d’educació primària dels barris de Santa Eulàlia i de Bellvitge-Gornal. Son les següents: Milagros Consarnau, Pompeu Fabra, Bernat Desclot, Escola Provençana, Frederic Mistral, Gornal, Mare de Déu de Bellvitge, La Marina i Paco Candel. En total, aquest any s’han creat 14 cooperatives  amb la participació de 340 alumnes.
Entre els projectes, hi ha, per exemple, cooperatives dedicades a la producció de material escolar, manualitats i elements decoratius.
Els projectes dels joves empresaris acabaran de prendre sentit amb la trobada de les cooperatives el pròxim 1 de juny, dia en què es farà mercat per vendre els productes que han elaborat. Els centres educatius de Santa Eulàlia es trobaran a la plaça Pius XII, mentre que els de Bellvitge-Gornal ho faran al mercat de carrer de Bellvitge.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)