Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
27/04/2018
Turisme

L’Hospitalet retrata els seus ‘Espais singulars’

Gornal Activa acull una exposició fotogràfica dedicada a espais arquitectònics que destaquen per la seva singularitat
Aquest divendres s’ha inaugurat la mostra fotogràfica Espais singulars. L'exposició, situada al vestíbul de Gornal Activa, mostra les fotografies d'espais com L’Harmonia, diversos hotels rellevants de la ciutat i equipaments comercials com IKEA i Gran Via 2. Aquesta acció ha estat portada a terme per l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, centre situat dins el municipi, a iniciativa de la regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Les imatges han esta preses pels alumnes de l’EASD Serra i Abella.

En l’acte inaugural de l’exposició, la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez, ha fet èmfasi en “la importància d’aquest treball com un pas més en la presa de consciència de L’Hospitalet com a ciutat turística”, així com en “l’orgull de tenir a L’Hospitalet una escola pública com la Serra i Abella on estudiar fotografia”. També hi ha hagut torn de paraula per a la directora del centre, Àngels Franch, que ha destacat que el treball “ha acostat els alumnes a un entorn de la ciutat que ha canviat molt els darrers anys” i que l’experiència per a ells ha sigut “molt valuosa, com fer un encàrrec professional”.
La proposta té una funcionalitat múltiple, fruit de la trobada i conjuminació del vesant artístic amb l’esperit divulgatiu dels valors de la ciutat. L’escola d’art ofereix a la ciutat un treball que posa una mirada artística de qualitat sobre algunes de les edificacions de major interès arquitectònic, i dona una magnífica oportunitat als alumnes d’exposar en un equipament municipal. Els alumnes de l’Escola Serra i Abella han pogut aplicar en aquesta acció formativa tots els coneixements adquirits durant el grau superior de fotografia.
Al mateix temps, també es tracta d’una acció emmarcada en l’àmbit de la promoció i desenvolupament del turisme a la ciutat. Amb aquesta exposició s’aconsegueix projectar, a través d’alguns dels seus equipaments, una imatge de ciutat atractiva per al turisme de negocis i congressos i, al mateix temps, s’aconsegueix donar a conèixer a la mateixa ciutadania de L’Hospitalet que el turisme al municipi ja és una realitat.
La llista exhaustiva dels edificis i espais emblemàtics representats a l’exposició és la següent: el Museu de L’Hospitalet-L’Harmonia, el Centre d’Art Tecla Sala, els hotels Porta Fira, NH Collection Barcelona Tower i Renaissance Barcelona Fira; l’Estadi Municipal de L’Hospitalet, I’Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDEBELL) i els equipaments comercials IKEA i Centre Comercial Gran Via 2.
L’Exposició Espais singulars es pot visitar gratuïtament fins al 18 de maig a Gornal Activa.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)