Notícies

Detall notícia

31/01/2020
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’emprenedoria viu un bon any a L’Hospitalet

Gornal Activa tanca l’exercici del 2019 havent ajudat a crear 67 empreses i 111 nou llocs de treball. També s’han fet 1.177 assessoraments a emprenedors.
L’Oficina de Serveis a l’Empresa, amb seu a l’edifici de Gornal Activa, ja ha fet públics els resultats de la seva activitat durant l’any 2019 pel que fa a la tasca de suport als emprenedors de la ciutat. Aquesta unitat de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social ha obtingut uns resultats que superen els del 2018.

Així, ja sabem que el 2019 l’Oficina de Serveis a l’Empresa ha ajudat a crear 111 nous llocs de treball i que el nombre d’empreses creades a L’Hospitalet aquest any amb la col·laboració de l’Ajuntament ha estat de 67. La creació d’empreses i de llocs de treball de qualitat és la principal finalitat de totes les activitats d’aquesta oficina municipal pel que fa a l’emprenedoria.

L’assessorament a persones que estan en fase d’emprendre un projecte empresarial també ha estat un dels factors d’èxit de l’activitat d’aquest any, amb uns resultats que han assolit la xifra de 1.177 accions d’assessorament individual. En aquestes sessions els emprenedors resolen aspectes essencials en la fase de creació d’una empresa com ara la tria de la forma jurídica del negoci, l’estudi del mercat i la viabilitat econòmica del projecte. El nombre total de plans d’empresa finalitzats pels usuaris del servei ha estat de 117.

En l’àmbit de sensibilització sobre la cultura emprenedora entre els joves de la ciutat, cal destacar els programes Cultura Emprenedora a l’Escola, adreçat a alumnes de cinquè i sisè de primària, i el Concurs de Joves Emprenedors, en què aquest any han participat 104 alumnes de 6 centres de la ciutat.

Al tancament de l’exercici del 2019,la tinenta d’alcaldia d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez, també ha volgut realçar la importància d’un altre aspecte de la feina feta des del Govern municipal: “L’Ajuntament de L’Hospitalet porta anys fent polítiques de creació d’empreses, però també és molt remarcable la tasca que fa per atraure empreses que s’estableixin a la ciutat.” En aquest sentit, cal apuntar que entre els anys 2012 i 2019 a L’Hospitalet hi ha hagut un increment de 689 empreses establertes al municipi i de 17.291 nous treballadors i que, des del 2014 fins avui, hi ha registrats 1.200 nous autònoms.
Tot això comporta que L’Hospitalet sigui la segona ciutat de Catalunya no només en nombre d’habitants, sinó també en llocs de treball localitzats i en aportació al PIB català.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)