Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
21/11/2017
Comerç i mercats

L’Ajuntament premia els comerços pel servei i dedicació al llarg dels anys

Un total de 16 comerços de L’Hospitalet van ser  guardonats   Es van lliurar dues mencions especials a Maria Dolores Pérez, del Mercat de Collblanc, i a Vicenç Ibáñez de la Unió de Botigues de L’HospitaletL’alcaldessa, Núria Marín, va presidir dissabte 18 de novembre, a l’Hotel Porta Fira de L’Hospitalet, l’acte de reconeixement als comerços de la ciutat pel seu servei i dedicació al comerç al llarg dels anys, que en molts casos ha passat de generació a generació. En total, 16 comerços de diferents barris de L’Hospitalet van rebre  una distinció  i diploma, i es van lliurar, a més, 2 mencions especials per a Maria Dolores Pérez, per la seva implicació i compromís en l’Associació de concessions de parades exteriors del Mercat Municipal de Collblanc; i a Vicenç Bou, per la feina feta de promoció del comerç de barri a la Unió de Botigues de L’Hospitalet i la intermediació entre el comerç local i l’Ajuntament.

L’acte va comptar amb l’assistència del tinent d’alcaldia de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc J. Belver, de la Regidora de Comerç i Drets dels Consumidors, M. Ángeles Sariñena, dels presidents de  les  associacions de comerciants i de les juntes dels mercats municipals, i representants del consistori municipal.

Els 16 establiments premiats pertanyen a tots els barris de la ciutat i es van fundar fa més de quaranta anys. Entre el guardonats destaquen el més antic: Bicicletes Marco, fundat el  1956,  fins a l’Òptica Colom, fundada en 1973. Tots els guardonats s’han mantingut actius gràcies a la continuïtat generacional, adaptant-se als canvis socials i demogràfics que ha experimentat L’Hospitalet.

Llista d’establiments que van rebre el reconeixement de l’Ajuntament

Al barri de Sant Josep, el Bar Acapulco i el Bar Restaurante Jiménez; a Santa Eulàlia, Esports Àngel, caça i pesca; als barris de Collblanc i la Torrassa, els comerços Agustín papers pintats i Motos Moncho; a Can Serra, Papereria Gabarró; a Pubilla Cases es van premiar sis establiments: Bodega Monfort, Floristeria Carmen, La caseta azul, Sueños, La casa de las lanas, i Recambios Reus; al barri de la Florida, Bicicletes Marco, Llibreria Papereria Masnou i Ferreteria Asensi; i finalment a Bellvitge, l’Òptica Colom.

Mencions especials
Durant la gala, també es van lliurar dues mencions especials a Maria Dolores Pérez, per la seva implicació en l’Associació de concessionaris de parades exteriors del Mercat de Collblanc; i a Vicenç Ibáñez per la seva feina al capdavant de la Unió de Botigues de L’Hospitalet  i pel treball que ha realitzat de mitjancer entre el comerç local i l’Ajuntament.

La regidoria de Comerç i Drets dels Consumidors de l’Ajuntament de L’Hospitalet promou el comerç de proximitat a través de diferents campanyes i activitats,  entre les quals, la Festa del Comerç (maig a setembre), la Festa dels Mercats (octubre i novembre), campanya de Nadal, rutes gastronòmiques: Primavera de Tapes i rutes gastronòmiques per cinc barris de L’Hospitalet, el programa A la tardor, Platillos!, i activitats de botigues al carrer de manera periòdica, assessorament  i formació específica per donar suport al creixement i la millora del comerç local entre d’altres. També s’ha iniciat  la comissió de Comerç, Mercats i Restauració dins de la taula sectorial d’Economia, Ocupació, Comerç i Formació Professional de l’Ajuntament de L’Hospitalet.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)