Notícies

Detall notícia

01/10/2021
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

15 dones es formen en atenció sociosanitària per a persones dependents en el marc del programa Inserdones

Impulsat pel Pacte Local per l’Ocupació de L’Hospitalet, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la millora de l’ocupabilitat i la inserció sociolaboral de les dones
Veure imatge de 15 dones es formen en atenció sociosanitària per a persones dependents en el marc del programa Inserdones (nova finestra)

L’equipament municipal Gornal Activa ha acollit aquest matí la presentació a les dones participants del curs d’atenció sociosanitària per a persones dependents que es desenvolupa en el marc d’Inserdones, un projecte impulsat pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que té com a objectiu contribuir a la millora de l’ocupabilitat i la inserció sociolaboral de les dones.

La presentació, que ha tingut lloc al vestíbul de Gornal Activa, ha comptat amb l’assistència de la Tinenta Alcalde de l'Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez; el secretari Territorial de L’Hospitalet d’UGT, Nicolás Cortes; la coordinadora de CCOO de L’Hospitalet, Liliana Reyes; la responsable de relacions externes d’AEBALL, Neus Olea; i el vicepresident de PIMEC de L'Hospitalet, Ramón Vives.

La formació que s’ha iniciat avui, compta amb 15 alumnes, dones d’entre 35 i 55 anys residents a L’Hospitalet, que gaudiran de 450 hores de formació, de les quals 80 són pràctiques en institucions socials. Un cop finalitzat el curs, les participants rebran el certificat de professionalitat de nivell 2. 

El projecte està integrat per altres itineraris formatius com el de capacitació en l’ús de les TIC o accions en perspectiva de gènere en col·laboració amb el Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID), formacions que han estat identificades vers les necessitats del mercat laboral. 

Al programa Inserdones participen 75 dones de la ciutat a les quals s'ofereixen itineraris personalitzats per millorar les seves competències professionals i facilitar-ne la inserció laboral en horaris conciliadors, amb acompanyament i assessorament integral.

Inserdones s’emmarca en les actuacions que el Pacte Local per l’Ocupació de L’Hospitalet desenvolupa per promoure l’ocupació digna i de qualitat i per fomentar el desenvolupament econòmic socialment responsable. 

El Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet té una vigència fins al 2023 per executar les actuacions previstes. Des de la signatura del primer Pacte, fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa mostra el seu compromís com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal