Notícies

Detall notícia

02/03/2022
Ocupació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Les alumnes del curs d’atenció sociosanitària d’Inserdones inicien les pràctiques en empreses

El programa Inserdones vol contribuir a la millora de l’ocupabilitat i la inserció laboral de les dones
Veure imatge de Les alumnes del curs d’atenció sociosanitària d’Inserdones inicien les pràctiques en empreses (nova finestra)

Les alumnes del curs d’atenció sociosanitària a persones dependents del programa Inserdones han iniciat les pràctiques en empreses, un cop ha finalitzat el període de formació teoricopràctica a les instal·lacions del CEMFO. Les pràctiques les realitzen en residències i centres de dia de L’Hospitalet i de poblacions de l’entorn.

El curs, que consta de 450 hores de formació teòrica i pràctica, habilita les participants amb un certificat de professionalitat de nivell 2. Es tracta d’un perfil que actualment té un alt índex d’inserció laboral. Les dones participants tenen de 35 a 55 anys i són residents a L’Hospitalet.

Les accions d’aquest projecte no tan sols van dirigides a les participants  sinó també al conjunt d’agents del mercat laboral per fomentar la sensibilització per la igualtat de gènere al treball i divulgar bones pràctiques.

Inserdones és un projecte impulsat pel Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic de L’Hospitalet, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que té com a objectiu contribuir a la millora de l’ocupabilitat i la inserció sociolaboral de les dones.

El programa Inserdones es va iniciar el 2018. Des de llavors, hi han participat 300 dones i ha obtingut una inserció laboral del 40%, un alt nivell de satisfacció de les usuàries i més de 1.500 hores de formació en les especialitats de TIC (preparació per ACTIC 1 i ACTIC 2), CP nivell 2 de sociosanitari, cuina i logística.

El Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic de L’Hospitalet té una vigència fins al 2023 per executar les actuacions previstes. Des de la signatura del primer Pacte, fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa mostra el seu compromís com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social.
 

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal