Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
02/11/2016
Mercats

El Mes dels Mercats a L’Hospitalet ha aplegat públic, comerç, gastronomia i activitats lúdiques i culturals.

30.000 persones participen en els Mercats al carrer Les demostracions de cocteleria als vuit mercats municipals atreuen públic de totes les edatsEl Mes dels Mercats, impulsat per la regidoria de Comerç i Drets dels Consumidors de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha finalitzat amb una bona participació dels comerciants dels mercats municipals i amb una gran assistència de ciutadans en totes les propostes programades. Aquest  programa, celebrat del 1 al 29 d’octubre, es va iniciar amb la inauguració del nou mercat de la Florida, el passat 1 d’octubre. Un modern equipament amb una superfície de 18.089 metres quadrats distribuïts en cinc.

Entre les  propostes programades cal destacar la tercera edició dels Mercats al carrer que durant el cap de setmana del 22 i 23  d’octubre va treure al carrer quaranta parades de producte fresc i complements i va atreure prop de 30.000 persones. Entre les activitats  lúdiques i culturals cal destacar la XXV Mostra de Bolets i l’Exposició Art Natura, organitzada per ANMA (Amics de la Natura i el Medi Ambient); la participació d’entitats com Somnis, amb tallers per a nens i animació musical i la participació de l’Escola de Música de L’Hospitalet, Seraball; a més d’altres grups musicals que van completar l’oferta cultural. Durant aquest mateix cap de setmana es van repartir 5.000 regals a través de sorteig de la ruleta, 300 quilograms de caramels i 2.000 globus. La gastronomia va estar representada pel Centre de Formació d’Hostaleria municipal que va organitzar la Gastro AulaL’H, on es van realitzar 6 sessions d’elaboracions culinàries amb plats de temporada  i cuina vegana-fusió; i còctels clàssics i d’aperitiu a càrrec de professors i alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria, que va reunir més de 180 persones.

Com a novetat, enguany, els vuit mercats municipals han organitzat demostracions de cocteleria, en què els alumnes de l’Escola de Bàrmans del Centre de Formació d’Hostaleria i coctelers de la ciutat han fet demostracions de cocteleria per mostrar la formació  que s’està oferint en aquest sector  cada cop més consolidat. Durant les vuit sessions repartides al llarg dels caps de setmana del mes d’octubre s’han servit 5000 tasts de cocteleria.

La promoció dels mercats municipals també va comptar amb dues nits de tapes en els mercats del Centre i  el Mercat del Torrent Gornal que han atret un nombrós públic cap a una proposta que s’ha consolidat dins de la proposta gastronòmica. Com a novetat  el Mercat de Santa Eulàlia va organitzar un esmorzar de cullera, on es van servir 200 esmorzars.

Enguany, els mercats es van sumar a la Setmana Solidària de L’Hospitalet amb una botifarrada solidària on les parades dels mercats van servir 2.000 entrepans de botifarra.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)