Notícies

Detall notícia

07/07/2020
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Finalitzen els cursos de PFI del Centre de Formació d’Hostaleria

Un total de 24 joves han acabat els cursos d’auxiliar d’hostaleria en aquest centre municipal. L’objectiu d’aquesta formació és que els joves que no han acabat l’ESO tornin al sistema educatiu i alhora obtinguin un certificat que els permeti treballar
Veure imatge de Finalitzen els cursos de PFI del Centre de Formació d’Hostaleria (nova finestra)

Avui, 7 de juliol, han rebut els seus certificats els 24 alumnes, d’entre 16 i 18 anys, que han finalitzat la seva formació dels dos programes de formació i inserció (PFI) d’hostaleria que s’han fet aquest curs al Centre de Formació d’Hostaleria de l’Ajuntament.

Els PFI, que duren un curs acadèmic, s’adrecen a joves de 16 a 21 anys que han deixat l’ESO i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa. L’objectiu és propocionar-los, d’una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional) i, de l’altra,  un aprenentatge imprescindible per accedir al mercat laboral. Es tracta d’un programa gratuït, cofinançat amb la Diputació de Barcelona.

En el curs 2019-2020 s’han impartit al Centre de Formació d’Hostaleria dos PFI d’auxiliar d’hostaleria, de cuina i càtering i de cuina i servei de restauració. Els joves que han finalitzat els cursos han rebut un diploma d’aprofitament positiu.

Un cop acabat el curs, tots aquests joves han expressat la voluntat de continuar estudiant. Cal destacar que sis dels alumnes han obtingut com a nota final un 8 o més, la qual cosa implica que accedeixen directament a la formació professional, sense haver de fer les proves d’accés al CFGM. De la resta, 12 s’han inscrit en escoles d’adults i dos a cicles formatius de grau mitjà i la resta ha manifestat també continuar endavant amb la seva formació en altres centres. A més, vuit dels joves es troben en recerca activa de feina i es vinculen al programa Referents d’Ocupació Juvenil.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)