Notícies

Detall notícia

21/02/2019
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

La tecnologia per a la medicina del futur centra una nova jornada del #LHMobileTech

EXPERTS DE RECONEGUT PRESTIGI HAN DONAT A CONÈIXER A L’HOSPITAL UNIVERSITARI DE BELLVITGE LES CERQUES TECNOLÒGIQUES QUE S’ESTAN REALITZANT EN L’ÀMBIT DE LA SALUT
L’Hospital Universitari Bellvitge va acollir la jornada “Tecnologia per a la medicina del futur”, en el marc del programa #LHMobileTech “La revolució de les comunicacions mòbils”, que l’Ajuntament i la GSMA organitzen coincidint amb la celebració del MWC 2019. En aquesta activitat hi col•laboren l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

La inauguració de l’acte va ser a càrrec de Montserrat Figuerola, Gerent Territorial de l’ICS Metropolitana Sud i l’Hospital de Bellvitge, i Jesús Husillos, Regidor de Benestar Social de L’Hospitalet. La jornada va ser moderada pel Dr. Gabriel Capellà, director general de l’IDIBELL, i va comptar amb tres ponències on es van donar a conèixer les novetats i beneficis que aportarà la incorporació de noves tècniques tecnològiques en el camp de la salut.

María V.Sánchez-Vives, professora de recerca d’ICREA a IDIBAPS, cap del grup de Neurociència de Sistemes i co-directora del Event Lab (Universitat de Barcelona), va ser l’encarregada d’iniciar la primera ponència titulada “Realitat Virtual immersiva en rehabilitació física i psicològica (violència de gènere)”.  Durant el transcurs de la seva xerrada va destacar el fet que quan ens sotmetem a una experiència de realitat virtual, el nostre cos respon a aquesta situació com si es tractés d’un fet real, malgrat que sapiguem que es tracta d’una experiència virtual.  A través de diferents exemples, com la creació d’un entorn virtual simulant una situació de violència de gènere, va donar a conèixer els beneficis que pot aportar la realitat virtual en el camp de la rehabilitació física i psicològica.

A continuació, José A. Garrido, professor d’ICREA i líder del grup de Materials i Dispositius Electrònics Avançats de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2),  va presentar “BrainCom, recuperar la parla i la comunicació. Les extraordinàries propietats mecàniques i elèctriques del grafè”. En ella va presentar el projecte que estan desenvolupant en el que a través de materials com el grafè, es pretén desenvolupar una electrònica flexible que sigui capaç d’identificar els senyals que rep el cervell per articular la parla. Mitjançant aquesta interfície es busca oferir solucions a pacients amb problemes de parla. Garrido va concloure la ponència posant en valor la necessitat de seguir apostant per la tecnologia per poder obtenir interfícies neuronals més funcionals que les d’avui en dia.

El director del Departament de Ciències de la Vida, ICREA i Barcelona Supercomputer Center, Alfonso Valencia, va exposar l’última ponència de la jornada.  Sota el títol “Aprenentatge automàtic, intel•ligència artificial i medicina personalitzada”, va explicar als assistents com la medicina personalitzada té cabuda en el sistema sanitari del futur. Entenent les característiques específiques de la malaltia i analitzant com afecten a cada persona es podrà proporcionar el fàrmac i el medicament adient a cada pacient. En aquest sentit, Valencia va finalitzar la seva ponència tot dient que el gran repte és que la tecnologia sigui un suport en el sistema sanitari, i en cap cas sigui una substitució dels metges.

En finalitzar l’acte, es va donar pas al torn de preguntes, on els assistents van aprofitar per formular els seus dubtes als ponents de la jornada.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economía Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)