Notícies

Detall notícia

09/05/2019
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

La ciutat mostra la seva Formació Professional

Aquest any l’orientació es el tema central de la 6a Setmana de l’FP

El passat dilluns es va celebrar la sessió inaugural de la 6a Setmana de la Formació Professional a L’Hospitalet, impulsada per l’Ajuntament, el centres educatius i els agents socials. L’alcaldessa Nuria Marín va donar la benvinguda als assistents, tot senyalant la importància que te una Formació Professional de qualitat pel desenvolupament econòmic de la ciutat. Per la seva banda, Fabià Mohedano, president del Consell Català de la Formació Professional, va destacar la imperiosa necessitat de desplegar l’actual llei de l’FP i va ressaltar el paper dels municipis en la implementació de l’orientació.

La Setmana de l’FP, que aquest any es presenta amb l’eslògan “L’orientació local és futur professional”, vol posar en valor l’àmplia oferta de l’ensenyament professional que s’ofereix a la ciutat, així com el compromís amb una formació de qualitat i la promoció del sectors de desenvolupament estratègic.

A l’acte es va presentar l’informe de la Formació professional 2018, on es va destacar que la ciutat compta amb quinze centres educatius que imparteixen 91 cicles formatius de grau mitja i superior, en 17 famílies professionals diferents, amb un total 5.163 alumnes matriculats. Es destacà,també, que 3.496 persones en recerca d’ocupació participaren en accions de formació ocupacional, i 1.800 en accions de formació continua de treballadors en actiu.

L’acte va continuar amb una conferència de Mercè Gómez, directora del postgrau en Orientació i inserció laboral (URL), sobre el paper de les ciutats en l’orientació professional, donant pas a una taula rodona  amb la participació de Montserrat Oliveras, de la plataforma Educaweb; , Neus Gómez , assessora dels Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona; Pilar Figuera, professora d’Orientació profesional de l’UB i coordinadora del grup de recerca de Transcicions acadèmiques i laborals; i Pere Gabern, del Forum de Ciutats amb Consell de l’FP.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)