Notícies

Detall notícia

03/01/2023
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Setanta alumnes comencen nou programes de formació professional per a l’ocupació

Els cursos formen part de les cases d’oficis i dels programes de formació i inserció (PFI)
Veure imatge de Setanta alumnes comencen nou programes de formació professional per a l’ocupació (nova finestra)

Setanta alumnes han iniciat nou accions formatives de programes de formació professional per a l’ocupació de L’Hospitalet del 2023. Les formacions formen part de les cases d’oficis d’hostaleria i d’instal·lacions i eficiència energètica i dels programes de formació i inserció (PFI).

El 27 de desembre, dinou alumnes van començar els cursos d’auxiliar d’hoteleria en dues especialitats: cuina i càtering i cuina i serveis de restaurant dels programes de formació i inserció (PFI), unes formacions bàsiques, de nivell 1, de 1.000 hores de durada, autoritzades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i cofinançades per la Diputació de Barcelona.

També han iniciat el curs onze alumnes del curs d’auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers, de 1.000 hores de durada. El projecte està autoritzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i cofinançat per la Diputació de Barcelona i el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, un acord signat entre l’Ajuntament i els agents socials –Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i  Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).

Pel que fa a les cases d’oficis, el 30 de desembre, dinou alumnes van començar una formació de nivell 2 d’hostaleria, corresponent al programa Treball als barris, amb tres especialitats de 1.600 hores de formació i treball: mòdul de cuina; mòdul de serveis de restaurant, bar i cafeteria, i mòdul de serveis de planta d’hotel, recepció i cafeteria. Una formació cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) del Ministeri de Treball i Economia Social.

El programa Treballs als barris dona suport de manera prioritària als barris de la zona nord de la ciutat: Collblanc, la Torrassa, Pubilla Cases, la Florida i les Planes, els quals, per les seves característiques, requereixen una atenció especial de l’Administració per millorar-los des del punt de vista ocupacional, social i econòmic, amb l’objectiu de contribuir a l’equilibri social i territorial. El projecte va atendre l’any passat més de 250 persones, amb accions d’orientació laboral i formació professional.

També, van començar la seva formació vint-i-un alumnes de la casa d’oficis d’instal·lacions i eficiència energètica, un programa mixt de formació i treball, amb formacions de certificat de professionalitat de nivell 2 i 1.600 hores de durada, que té com a objectiu principal millorar la preparació professional i la inserció laboral dels joves menors de 30 anys. Una formació finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el SEPE del Ministeri de Treball i Economia Social.

Les especialitats que s’imparteixen són muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió; operacions de fontaneria i calefacció-climatització domèstica; muntatge i manteniment d’instal·lacions frigorífiques; muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques, i energia i sostenibilitat.


Formació professional en sectors estratègics, una aposta de ciutat

L’Hospitalet aposta per la formació professional enfocada a l’ocupació i a generar noves oportunitats. Forma part de l’estratègia de ciutat FP 365, un projecte que impulsa la formació professional (FP) amb l’objectiu de posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa, que esdevé un instrument imprescindible de progrés i desenvolupament per a la ciutat.

Alguns dels programes formatius tenen una especial rellevància perquè estan destinats a sectors de la societat amb dificultats per inserir-se al mercat laboral, com ara persones que han abandonat el sistema educatiu i no tenen una titulació.

D’altra banda, la gran majoria de les formacions estan centrades en sectors estratègics de la ciutat, que són i seran motors de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local, com són el turisme i els serveis d’allotjament i restauració; la nova mobilitat urbana i el vehicle elèctric; l’eficiència energètica i les instal·lacions sostenibles.

Aquestes formacions són part d’una visió estratègica de L’Hospitalet. Segueixen les mesures recollides al Pacte de Ciutat 2020-2023 i al Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, per millorar els nivells de contractació i la reinserció dels col·lectius vulnerables i impulsar l’ocupació amb perspectiva de gènere, mitjançant formacions i ocupacions verdes, sostenibles i en noves tecnologies.

Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal