Notícies

Detall notícia

19/01/2021
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

El programa Referents d’Ocupació Juvenil va atendre 660 joves durant 2020 

El programa municipal acompanya el jovent de la ciutat en la seva transició al món laboral o en el retorn al sistema educatiu. En total, es van generar 805 actuacions d’assessorament
Veure imatge de El programa Referents d’Ocupació Juvenil va atendre 660 joves durant 2020  (nova finestra)

El programa de Referents d’Ocupació Juvenil ha tancat l’any 2020 amb 660 joves atesos, que van generar un total de 805 actuacions d’assessorament, informació i tutories en els àmbits de la formació i del món laboral, contribuint així a la millora de l’ocupabilitat i facilitant i acompanyant el jovent en la seva transició al món laboral o en el retorn al sistema educatiu.

Els joves usuaris del programa van ser atesos de manera presencial, amb cita prèvia, o de manera telemàtica. El projecte —que està coordinat per l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social i la Regidoria de Joventut—pretén facilitar i acompanyar la transició dels joves del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional.

Cal destacar que més de 100 joves atesos a Referents d’Ocupació Juvenil han estat derivats i adherits a recursos de formació ocupacional de L’Hospitalet i de municipis veïns, com ara programes de formació i inserció (PFI), projectes singulars, cases d’oficis, formació d'oferta en àrees prioritàries (FOAP) o formacions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Pel que fa a l’àmbit laboral, s’ha treballat l’acompanyament en la recerca de feina buscant oportunitats laborals en el nou context econòmic, marcat per la crisi provocada per la Covid-19.

Enguany, el programa Referents d’Ocupació Juvenil de la Garantia Juvenil ja ha iniciat una nova edició i compta amb tres tècniques orientadores que atendran les consultes a les oficines de l’Àrea d’Ocupació (carretera del Mig, 85-87) i a l’Oficina Jove (carrer del Llobregat, 127-141).

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)