Notícies

Detall notícia

29/04/2020
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Obert el tràmit online perquè els restaurants puguin vendre menjar a domicili durant la crisi de la Covid-19

La mesura de l'Ajuntament estableix un procediment d'emergència i provisional per adquirir la llicència d'aquesta activitat.
Veure imatge de Obert el tràmit online perquè els restaurants puguin vendre menjar a domicili durant la crisi de la Covid-19 (nova finestra)

Amb la intenció de donar el màxim suport als restauradors locals, l'Ajuntament de L'Hospitalet ha posat en marxa el procediment pel qual els establiments que tenien llicència per a activitats de bar, restaurant o elaboració d'aliments, ara puguin preparar menjars per entregar a domicili. La mesura ha estat possible gràcies a la coordinació de l'Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social amb Activitats i Salut Alimentària de l'Ajuntament.

Es tracta d'una mesura municipal d'impuls per a un sector molt castigat que, amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19, haurà de romandre tancat durant un temps que s'endevina encara llarg. La sol·licitud, així doncs, ja està activa i es pot tramitar per internet a la seu electrònica municipal. Un cop rebudes les peticions, el departament responsable es posarà en contacte amb els sol·licitants.

Entre la documentació necessària per tirar endavant el tràmit hi ha la signatura d'una declaració responsable per a la venda i repartiment de menjars a domicili de forma  provisional i l'alta de l'epígraf fiscal 677.9, que inclou l'elaboració d'aliments per ser  consumits fora de l'establiment en racions o a l'engròs i tots els serveis de càtering.

En el tràmit també es recorda als titulars de les activitats alimentàries minoristes la necessitat d’extremar el compliment de les normes generals de seguretat alimentària i de tenir en compte algunes pràctiques imprescindibles.

Entre aquestes, hi ha evitar la contaminació dels aliments amb envasos aptes per a l’ús alimentari, garantir la cadena del fred, garantir la higiene personal i les bones pràctiques (com ara la protecció dels treballadors i evitar la contaminació creuada entre els aliments) i respectar la distància entre persones d’entre un i dos metres tant a la cuina com durant el repartiment.

L'enllaç per fer el tràmit és el següent:

https://seuelectronica.l-h.cat/tramits/detalltramit.aspx?1slRkKhHAaoRYiiRhSJgqazC0Gts2lCzXXnPsoBZML4dGwSwwH9xMN1FPQqazBqazB

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)