Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
06/02/2018
Municipal

L’Ajuntament i GSMA impulsen #LH Mobile Tech com a preludi del Mobile World Congress 2018

Comprèn la 4a edició del programa “La revolució de les comunicacions mòbils” i altres activitats relacionades amb l’MWC que se celebren a la ciutat   El cofundador de Wallapop, Agustín Gómez; la presentació del llibre de Boyd Cohen, i la jornada tecnològica d’esports, entre les novetats   El YoMo (Youth Mobile Festival) desembarca a La Farga de L’Hospitalet i s’organitza una doble sessió per al programa GSMA Women4Tech al village de L’H Experience

 
L’Hospitalet, amb motiu de la celebració de l’MWC 2018, organitza, amb la col•laboració de GSMA, el programa #LHMobileTech, per difondre les novetats, els treballs i les recerques del món del mòbil i de la tecnologia en general a diferents col•lectius i sectors de la ciutat, així com la seva aplicació en diferents àmbits, des d’accions quotidianes, empresarials, esportives, d’investigació o millores per a la salut, entre d’altres.

En aquest sentit, del 15 al 23 de febrer s’organitza la quarta edició del programa “La revolució de les comunicacions mòbils”, que combina xerrades, ponències, tallers, demostracions i presentacions d’start-ups.

En aquesta edició el programa impulsa activitats adreçades a diferents col•lectius de la ciutat. El 15 de febrer, l’Hospital Universitari de Bellvitge acollirà la primera proposta, una jornada que comptarà amb la participació de Núria Montserrat, líder de grup júnior de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), amb la ponència “Les bioimpressores obren el camí cap a la creació d’òrgans 3D”; una segona xerrada, “Nanorobots que alliberen fàrmacs de manera controlada”, a càrrec de Samuel Sánchez, líder del grup Smart nano-bio-devices de l’Institut de Bioenginyeria de Barcelona (IBEC), i, finalment, “Aplicacions a la biomedicina de la llum i la nanotecnologia”, a càrrec de Romain Quidant, cap del grup Plasmon Nano-Optics de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). La jornada comptarà com a moderador amb Albert Barberà, director general de Recerca i Innovació de Salut, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Aquesta activitat compta amb la col•laboració de l’Hospital Universitari de Bellvitge i de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

El dijous 22 de febrer, a l’auditori de Planeta Formació i Universitats, Agustín Gómez, cofundador i CEO de Wallapop, pronunciarà la conferència “Descobreix les claus de l’èxit de Wallapop”, en la qual explica el projecte d’aquesta aplicació d’èxit a estudiants de diversos instituts de la ciutat i del mateix centre de formació del Grup Planeta.

Enguany per primer cop es dedica una jornada al món de l’esport. Així el divendres 23 de febrer, al Centre Cultural Tecla Sala, es podrà assistir a les ponències de Xavier Balius, cap de Ciències, Medicina i Tecnologia del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat; Àlex Rivera, gerent del clúster INDESCAT, i Francesc Cos, responsable de l’Àrea de Coneixement de Rendiment Esportiu del Barça Innovation Hub. La jornada es completa amb la presentació de quatre start-ups de l’àmbit tecnològic i esportiu.

El mateix dijous 22 de febrer, al matí, a Gornal Activa de L’Hospitalet, dins del programa “La revolució de les comunicacions mòbils”, s’organitzarà el taller “Col•lecciones contactes o aconsegueixes oportunitats d’ocupació”, a càrrec de Miguel Abrajam, de MasQueLearning, adreçada a persones en situació d’atur. Aquesta activitat pretén donar eines per aprendre a buscar ofertes d’ocupació (mitjançant la marca personal, la xarxa de contactes i la interacció i l’aportació de contingut).

I finalment, el dimecres 21 de febrer —en el marc de la col•laboració entre el Pla estratègic metropolità de Barcelona (PEMB) i Mobile Week Barcelona— el Centre Municipal de Creació Multimèdia de L’Hospitalet, Torre Barrina, acollirà la jornada “Emprendre en la ciutat del segle XXI”, una activitat que forma part del programa Racó de #repensar del PEMB,  que tindrà com a convidat Boyd Cohen, autor del llibre Post-Capitalist Entrepreneurship: Startups for the 99%,  que presenta un nou paradigma per a l’emprenedoria, que conjuga un ús intensiu de les tecnologies de la comunicació amb una creixent sensibilitat social i ecològica. L’activitat es completarà amb el debat entre l’autor del llibre; l’economista i coordinadora de l’Institut d’Emprenedoria de Barcelona, Aïda Bravo; el CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí; i la cofundadora de LabCoop, Guernica Facundo, que moderarà l’acte.

Dins del marc de #LH Mobile Tech, l’equipament de La Farga de L’Hospitalet acollirà  per primer any el YoMo (Youth Mobile Festival), un esdeveniment del Mobile World Congress, que del 27 de febrer al 2 de març vol inspirar milers de joves i ajudar-los a conèixer millor les carreres professionals dels sectors STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques), en un món cada vegada més mòbil.

YoMo rebrà prop de 15.000 estudiants i educadors de Catalunya i Espanya en una enorme exposició de ciència i tecnologia en les instal•lacions de La Farga. Amb espectacles de teatre en viu, tallers interactius i activitats pràctiques per a tots els joves, així com tallers per als educadors i conferències.

A més, el programa GSMA Wome4Tech a L’Hospitalet, adreçat  a dones i homes que treballen en el sector tecnològic, així com a emprenedores i emprenedors d’aquest àmbit o relacionats amb l’ús de la tecnologia,  comptarà amb dues activitats: el 26 de febrer es realitzarà un taller interactiu sobre Social Selling, que comptarà amb un expert mundial en xarxes professionals, Álex López i una sessió de networking; i la segona activitat, se celebrarà el 28 de febrer, i consistirà en un fòrum de  discussió sobre la igualtat de gènere al sector tecnològic moderat per la periodista Gina Tost i sessió de networking a posteriori. L’objectiu és donar suport i enfortir les comunitats i xarxes professionals de dones dins de la indústria tecnològica. Ambdues activitats se celebraran al village de L’H Experience que se situarà a la plaça d’Europa de L’Hospitalet durant els dies de celebració de l’MWC 2018.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)