Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
25/05/2018
Economia social i solidària

L’economia social i solidària agafa empenta a L’Hospitalet

Presentació institucional de l'Ateneu Cooperatiu de l'Hospitalet, ‘La Col·lectiva’
Veure imatge de 	L’economia social i solidària agafa empenta a L’Hospitalet (nova finestra)
El nou ateneu arriba a la ciutat amb la voluntat de contribuir a la dinamització econòmica de L’Hospitalet i de sumar esforços amb l’Ajuntament en la implantació dels valors de l’economia social i solidària (ESS). L’Ajuntament de L’Hospitalet, com a entitat col•laboradora, ja ha posat els recursos del consistori a la seva disposició. La presentació va tenir lloc ahir a l’Escola Patufet Sant Jordi (17 h) i va comptar també amb la presència de responsables institucionals.

Per part de l’Ajuntament hi van assistir Jaume Graells, regidor d’Educació, i representants de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació. Graells va dir que la ciutat ha d’apostar per l’economia social i solidària en tots els àmbits, en especial des de la promoció econòmica (creació d’empreses i ocupació) i va destacar les iniciatives que ja hi ha a la ciutat en l’àmbit de l’educació.

En aquest sentit, cal destacar iniciatives del propi Ajuntament, com el projecte EJE i el projecte CuEmE, que aposten pel model cooperatiu com a filosofia empresarial i fomenten la creació de cooperatives formades pels mateixos alumnes. L’Hospitalet també s’ha encarregat, pel que fa altres àmbits, de la identificació i mapeig el sector de l‘ESS en el municipi, i incorpora transversalment la difusió del model cooperatiu entre els emprenedors que passen per Gornal Activa.

La primera setmana de juny, a més, l’Ajuntament posarà en marxa, a través de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, el programa Projectes Singulars, amb el qual el consistori vol donar un nou impuls a l’ESS centrat en l’acompanyament i la formació a empreses i emprenedors.


ESS i territori
La representant de la Generalitat a l’acte, Roser Hernández, subdirectora General d'Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives, va recordar la importància dels ateneus en la consolidació i visibilitat a l’ESS als territoris i va posar en valor la força i experiència de les entitats col•laboradores per consolidar el projecte i fer créixer l’ESS a la ciutat.
La Col•lectiva (sobrenom amb què s’autodenomina l’ateneu i que hereta d’una antiga cooperativa agrària hospitalenca) espera convertir-se en un nou agent impulsor de l'economia social i solidària a nivell local i transmetre al territori la seva missió i valors. Així, vol esdevenir un espai de concertació entre entitats públiques i privades per al foment a L’Hospitalet de l’economia social i solidària, la creació d’empreses cooperatives i la generació d’ocupació estable, arrelada i compromesa amb el territori. La tasca de l’ateneu vol contribuir a la dinamització econòmica de la ciutat i a fer avenços cap a un model empresarial que tingui com a objectiu principal la satisfacció amb qualitat de les necessitats dels seus habitants, com el treball, el consum i l’habitatge.

L’Ateneu Cooperatiu de l'Hospitalet compta amb cinc entitats promotores que són Coop de Mà, La Fundició, Espai Brotes, Drecera i Eduvic, i és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Forma part d’un projecte més ampli, la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, integrada per 14 ateneus i més de 120 entitats públiques i privades referents del sector.

II Taula Territorial
Decidits a anar per feina, els responsables de La Col·lectiva van fer coincidir l’acte amb una sessió de treball, la seva II Taula Territorial, que duia per títol Intercooperació: Economia Social – Educació. Aprofitant la presència de membres de les cooperatives, responsables de l’Administració i ciutadans que hi assistien lliurement, es van organitzar taules de treball sobre diferents aspectes de la relació entre ESS i educació.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)