Notícies

Detall notícia

23/12/2016
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

La participació en cursos d’FP Inicial a L’Hospitalet el 2016  és la més alta dels darrers deu anys

S’incrementa la formació per l’ocupació a la ciutatL’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Observatori de la Formació Professional, de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, ha publicat l’informe sobre els ensenyament professionals a la ciutat, com una eina d’informació per a la planificació en matèria de Formació Professional.

L’informe recull les dades anuals sobre ensenyaments professionals de la ciutat de forma integrada: formació professional inicial, formació  ocupacional i formació contínua, amb un apartat específic sobre aquesta formació.  Així, durant el curs 2015/16 , 4.161 alumnes van fer cursos de FP Incial a la ciutat (PFI, cicles de grau  mitjà i cicles de grau superior); essent la xifra més alta dels darrers 10 anys.

Per la seva banda,  3.445 persones van optar per la Formació Professional per l’ocupació: 1645 en formació ocupacional, que experimenta un fort creixement respecte la convocatòria anterior i 1.800, en contínua. Aquest subsistema de la FP té com a objectius impulsar i estendre entre les persones treballadores, tant desocupades com  ocupades, i les empreses, una formació que respongui a les seves necessitats de qualificació i competitivitat; i que alhora contribueixi  al desenvolupament econòmic i la cohesió  social.

L’increment de la formació ocupacional en el darrer any es deu  bàsicament a les accions de Centre d’Innovació i Formació Ocupacional de L’Hospitalet i a la Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries  (FOAP).

Pel que fa a l’Ajuntament de L’Hospitalet, l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació,  incrementa la formació en aquest subsistema oferint 10 cursos (FOAP), per al curs 2017, adreçats a persones que es troben en situació d’atur, en cinc famílies professionals:
informàtica i producció audiovisual,  amb dos cursos de confecció i publicació de pàgines web i desenvolupament de productes audiovisuals multimèdia interactius; atenció sociosanitària, amb formació de gestió de trucades de teleassistència i d’atenció  sociosanitària a persones dependents en institucions socials;  3 cursos de la família d’automoció: operacions de manteniment d’electromecànica de vehicles i de carrosseria de vehicles, i manteniment d’elements no estructurals de carrosseria de vehicles; un curs d’operacions de fontaneria i climatització domèstica, i finalment, dos cursos de la branca d’administració i gestió, amb creació i gestió de microempreses i operacions auxiliars de serveis administratius i  generals.

Respecte a la formació continua,  l’informe destaca que en el darrer any s’han realitzat a la ciutat un total de 126 accions formatives de 87 especialitats, el 58% certificades. Les àrees que tenen un major volum de participants són: Seguretat, Administració i auditoria, Llengües estrangeres i en especial l’anglès, assistència social i formació i educació i logística.

L’Ajuntament de L’Hospitalet, l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació també ha dut a terme aquest tipus de formació, principalment en les àrees d’informatica i TIC, idiomes, comerç i restauració.

Tota la  informació es pot trobar al web: http://www.dinamitzaciolocallh.cat/242673_1.aspx
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)