Notícies

Detall notícia

30/03/2022
Economia
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

El Pacte local per l’ocupació aborda la reactivació de la zona industrial de la carretera del Mig

Al llarg de l’any passat, el Pacte local ha impulsat accions que han millorat les condicions sociolaborals de més de 200 persones
Veure imatge de El Pacte local per l’ocupació aborda la reactivació de la zona industrial de la carretera del Mig (nova finestra)

Els integrants del Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic van abordar a la reunió d’ahir, entre altres, mesures per reactivar la zona industrial de la carretera del Mig. La reunió va comptar amb l’assistència del regidor de Planificació Estratègica i Econòmica, Francesc Josep Belver, i la regidora d’Ocupació, Empresa i Economia Social, Rocío Ramírez.

També es va aprovar la memòria tècnica i econòmica del 2021. Al llarg de l’any passat, el Pacte local ha impulsat accions que han millorat les condicions sociolaborals de més de 200 persones de la ciutat. En aquest sentit, destaca la posada en marxa del projecte Inserdones, amb la participació de més de 60 dones en risc de vulnerabilitat i que ofereix certificats de professionalitat en l’àmbit sanitari. Una altra iniciativa destacada ha estat el projecte Nexe Jove, que ha ofert formació en l’àmbit de la tecnologia a més de 120 joves de la ciutat.

Durant l’any passat, el Pacte també va impulsar un PFI d’auxiliars de manteniment i reparació de vehicles per a 10 joves. A més, va apostar pel projecte CEFEI, que promou el canvi de l’actual model formatiu en l’àmbit del vehicle tradicional a un centre d’instal·lacions, eficiència energètica i vehicle elèctric. Finalment, el Pacte local va participar durant el 2021 en els plans d’ocupació de la convocatòria LH Compromís.

El Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic de L’Hospitalet es va crear fa 20 anys fruit de la necessitat de l’acció concertada dels principals agents socioeconòmics de la ciutat, sumant sinergies amb altres institucions i entitats amb la finalitat de definir les estratègies de desenvolupament econòmic i ocupacional de la ciutat.

El Pacte local està integrat per UGT, CCOO, AEBALL, PIMEC i l’Ajuntament de L’Hospitalet. El seu objectiu és facilitar que les persones en situació d’atur accedeixin al mercat laboral amb les millors condicions, per mitjà d’accions formatives, l’adequació de l’oferta de cursos a la demanda laboral i l’orientació professional.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal