Notícies

Detall notícia

16/02/2022
La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament, està cofinançada pel Pacte Local per a l’Ocupació i la Diputació de Barcelona
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Hospitalet ofereix formació en reparació i manteniment de vehicles lleugers a 12 joves

Veure imatge de L’Hospitalet ofereix formació en reparació i manteniment de vehicles lleugers a 12 joves (nova finestra)

Un grup de 12 joves de 16 a 21 anys ha començat la seva formació en un Programa de Formació i Inserció (PFI) de reparació i manteniment de vehicles lleugers al Centre Municipal de Formació d’Automoció (CEMFO), a la carretera del Mig. Els joves, que han acabat l’educació obligatòria sense el títol de graduat de l’ESO rebran la formació teòrica i pràctica fins al juliol.

Els PFI proporcionen al jovent la possibilitat de reincorporar-se al sistema educatiu i accedir a una formació professional amb l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat laboral amb opcions d'obtenir una ocupació qualificada i duradora. Un cop acabada la formació, els alumnes reben el certificat de professionalitat de nivell 1 que acredita competències bàsiques tranversals i professionals de mecànica i carrosseria i coneixements del manteniment del vehicle elèctric i dels punts de recàrrega. A més, aquesta formació, permet als participants desenvolupar competències socials sobre el treball en equip, promou la responsabilitat individual i la cooperació i estimula la motivació.

El programa, impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i autoritzat pel Departament d’Educació de la Generalitat, està cofinançat pel Pacte Local per a l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet i la Diputació de Barcelona, i es realitza al Centre de Formació d’Automoció del CEMFO.
El Pacte Local per l’ Ocupació està format per els principals agents socials de la ciutat (UGT, CCOO, AEBALL i PIMEC) juntament amb l’ Ajuntament, sent un exemple de compromís amb L’ Hospitalet com a espai de diàleg i concertació social des de la seva formació fa gairebé 20 anys.

En aquests moments, l’Ajuntament té en marxa altres dos PFI, de cuina i serveis de restauració, amb 12 alumnes cadascun. La participació en aquesta formació ofereix el certificat de professionalitat de nivell 1, per a joves sense graduat de l’ESO. La formació s’acabarà al juny.

L’Ajuntament, sigui en solitari o en col·laboració amb altres ens, treballa per ampliar l’oferta de PFI a la ciutat per tal de donar resposta a les necessitats del jovent que no disposa d’altres opcions per continuar la seva formació i poder accedir a una ocupació qualificada.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal