Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
04/06/2018
Economia social i solidària

Arrenca el projecte Consolidant l’Economia Social i Solidària a L’Hospitalet

El nou pla se centra a millorar la competitivitat de les empreses cooperatives
Donant continuïtat a les accions de promoció de l’economia social i solidària (ESS) de l’Ajuntament de L’Hospitalet, el consistori, a través de la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic, posa en marxa un nou pla, ara amb la finalitat de buscar la consolidació del sector. Així, aquesta vegada es tracta sobretot d’ampliar els recursos dirigits a la formació i acompanyament a empreses i emprenedors de l’ESS. Els objectius generals del projecte són enfortir i fer visible l'ESS i les seves organitzacions, retenir i atraure iniciatives, fer transversal l'ESS al territori, i tenir persones plenament dedicades a potenciar-la.
El programa se suma a les accions empreses en aquest sentit en els darrers anys. L’Hospitalet és ciutat adherida al programa Municipi Cooperatiu i la promoció de l’economia social és un dels objectius estratègics del PAM 2016-2019, contemplada com a via emergent del desenvolupament econòmic local. L’any 2017 l’Ajuntament ja va portar també a terme el programa d’Impuls a l’Economia Social i Solidària, adreçat a cooperatives, persones emprenedores, assessories i personal tècnic municipal,  amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor els actors i les iniciatives d’aquesta forma d’economia  a la ciutat
L’Ajuntament té en marxa iniciatives en l’àmbit educatiu que aposten pel model cooperatiu com a filosofia empresarial i, igualment, difon aquest model entre els emprenedors que passen pels itineraris formatius de Gornal Activa.

Formació i acompanyament
A la pràctica, el projecte Consolidant l’Economia Social i Solidària a L’Hospitalet és traduirà en accions ben concretes. Pel que fa a la tutoria i l’acompanyament a organitzacions hi haurà consultores externes que vehicularan aquest assessorament. Es posarà a disposició de les organitzacions una bossa de 60 hores d'assessorament individualitzat en dues línies diferents: d’una banda, la millora i enfortiment empresarial i la implantació de TIC i plans de comunicació; de l’altra, la internacionalització de les empreses i accés a nous mercats i productes.
Quant a la formació, hi haurà accions dirigides a organitzacions empresarials de l’ESS i del tercer sector amb formacions especialitzades per a cooperatives, societats laborals i altres entitats. Així mateix, hi haurà accions formatives per al públic en general, centrades en els valors i les solucions que aporta l’ESS. La primera d’aquestes accions ha tingut lloc aquest mateix dilluns 4 de juny. Es pot consultar el programa complet a l’agenda del web www.dinamitzaciolocallh.cat.
El projecte Consolidant l’Economia Social i Solidària a L’Hospitalet s’emmarca en un programa transversal de la Generalitat, anomenat Projectes Singulars per al Foment de l’Economia Social i Solidaria i la Creació de Cooperatives i Societats Laborals.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)