Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
16/11/2018

L’Hospitalet signa el Pacte local pel comerç

El pacte recull les propostes d’actuació  per afrontar els reptes de futur que té el municipi en l’àmbit del comerç.
Veure imatge de Pacte local comerç (nova finestra)
L’Ajuntament de L’Hospitalet; els representants de vint-i-dues  associacions de comerciants, mercats i restauració; el Gremi d’Hostaleria; la Cambra de Comerç de Barcelona; els sindicats UGT i CCOO, i el Consorci per a la Normalització Lingüística han signat avui el Pacte local pel comerç (PLC) de L’Hospitalet, un document que té com a objectiu encetar nous projectes que permetin enfortir el teixit comercial de la ciutat i afrontar els nous reptes que el sector tindrà en un futur.

El Pacte local pel comerç fomenta un model de comerç local, pròxim, de qualitat, professionalitzat i socialment responsable. El document consta de diferents accions dividides en cinc grans eixos estratègics: modernització del teixit comercial, professionalització del teixit comercial, espai comercial urbà, col·laboració público-privada i associacionisme i sinergies amb els sectors econòmics i socials de la ciutat.

Observatori del Comerç de la Ciutat
A més, el Pacte posa les bases per a la creació de l’Observatori del Comerç de la Ciutat, un organisme que tindrà com a objectiu vetllar per l’enfortiment del comerç de L’Hospitalet, així com la preservació d’un nou model comercial de proximitat. Entre les seves tasques també hi haurà la creació d’una plataforma web que informi d’actuacions, iniciatives i projectes comercials a la ciutat; la promoció del coneixement en matèria de comerç i l’impuls de mecanismes de debat transversal entre l’Ajuntament i el sector del comerç.

El Pacte aposta per millorar la capacitat competitiva dels comerços, la seva transformació digital, l’impuls d’eines de millora en la innovació, el foment de l’ocupació dels locals buits, la senyalització comercial... A més, treballa per enfortir el model associatiu i fomentar les sinergies amb els diferents sectors econòmics i socials de la ciutat.

Foment de l'ocupació
El document també posa el focus en el foment de l’ocupació del sector a la ciutat. Per això, s’impulsarà el programa formatiu “Comerç de futur”, que es posarà en marxa l’any 2019, i que s’orienta a comerciants i a persones desocupades o emprenedores que vulguin crear el seu propi negoci.

El Pacte local pel comerç de L’Hospitalet ha estat desenvolupat per un grup de treball en què han participat l’Ajuntament i els representants de les associacions de comerciants, mercats, restauració i sindicats.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)