Notícies

Detall notícia

13/01/2021
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Ajuntament reforça el servei d’ocupació amb el programa Espai Obert per l’ocupació

Un total de 2500 persones usuàries dels serveis de formació i ocupació es beneficiaran d’aquest programa
Veure imatge de L’Ajuntament reforça el servei d’ocupació amb el programa Espai Obert per l’ocupació (nova finestra)

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, a través de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, ha apostat per reforçar els serveis d’ocupació i formació a través del Projecte Espai Obert per l’ocupació.

El programa, que compta amb un finançament de 463.000 euros de l’AMB  en el marc del Pla Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023, té com a objectiu garantir el dret a l’ocupabilitat i oferir i millorar les oportunitats laborals de persones en situació d’atur, especialment dels col·lectius més vulnerables. Amb això, es contracten 11 persones que reforçaran l’equip del Servei d’Ocupació i Formació. 

D’aquesta manera, l’Ajuntament reforça la prestació de serveis en el camps de la formació i la ocupació a través de tres línies: servei d’informació i orientació laboral (SIOL), itineraris plurals per a l'orientació laboral, i servei d’intermediació i inserció laboral (borsa de treball).

Un total de 2500 persones usuàries dels serveis de formació i ocupació es podran beneficiar de les diferents actuacions que es duran a terme al llarg dels propers 18 mesos. En particular, s'enfortiran els programes adreçats a joves, dones i col·lectius vulnerables amb dificultats d'entrar al mercat laboral i es potenciarà la dinamització del Centre de Formació d'Hostaleria.

Cal recordar que els serveis de la gestió de l’Ocupació es troben a les instal·lacions de Gornal Activa oferint a la ciutadania un conjunt de serveis: Informació i Orientació Laboral (SIOL), la Borsa de Treball, Acompanyament a l’orientació i inserció laboral o l’Aula de Recerca de feina. A més, des d’aquest juny passat, l'adaptació tecnològica va fer un pas més en facilitar als usuaris l'accés online als continguts dels itineraris d’informació i d'orientació laboral, fins llavors presencials.

Aquestes accions se sumen a les iniciatives que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament per enfortir l’empoderament i l'acompanyament en programes formatius per al foment de l'ocupació, afavorir l'accés al mercat de treball o millora de feina de persones en situació d'atur, i impulsar la relació i col·laboració amb empreses del territori per afavorir les pràctiques i la inserció laboral.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)