Notícies

Detall notícia

06/10/2022
Ocupació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

El Pacte Local reforça la seva estructura tècnica per seguir treballant per la inserció laboral

12 persones s’incorporen per impulsar la tasca dels projectes Nexe tecnologia, InserDones i Integra la igualtat
Veure imatge de El Pacte Local reforça la seva estructura tècnica per seguir treballant per la inserció laboral (nova finestra)

El Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament de L’Hospitalet es va reunir el dijous 29 de setembre per analitzar la situació de les diferents iniciatives previstes al conveni, entre les quals els projectes d’inserció laboral Nexe tecnologia, InserDones i Integra la igualtat. Per poder impulsar la tasca d’aquests projectes, es va decidir incorporar aquest setembre 12 persones com a personal tècnic i de suport en el marc del projecte L’H amb el treball digne.

El programa Nexe i tecnologia està destinat a col·lectius en risc d’exclusió i en situació d’atur, preferentment majors de 50 anys i joves menors de 30 anys. El programa els proporciona orientació laboral, formació en competències i formació en noves tecnologies o formació en  noves ocupacions o ocupacions d’alt valor afegit.

Inserdones és un projecte que contribueix a la millora de l’ocupabilitat i la inserció sociolaboral de dones en situació de vulnerabilitat. Es va iniciar el 2018 i des de llavors hi han participat 300 dones i ha obtingut una inserció laboral del 40 %, un alt nivell de satisfacció de les usuàries i més de 1.500 hores de formació en les especialitats de TIC (preparació per ACTIC 1 i ACTIC 2), CP nivell 2 de sociosanitari, cuina i logística. La iniciativa s’emmarca dins la convocatòria 2022 i 2023 del Programa metropolità de dinamització del mercat de treball - Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament.

El programa Integra la igualtat neix de la necessitat que la igualtat de gènere estigui integrada en totes les accions i propostes que es portin a terme des del Pacte Local. L’acció és transversal a totes les actuacions del Pacte i s’assegura que la perspectiva de gènere hi estigui prevista. A més, organitza sessions de formació per a treballadors i per als usuaris de les actuacions del Pacte Local i d’altres actuacions i difon una campanya informativa a empreses i entitats de la ciutat sobre la necessitat i la importància de tenir un pla d’igualtat.

En una segona fase del Pacte Local, es preveu posar en marxa dues actuacions més. D’una banda, el programa Prospecció polígons industrials, amb l’objectiu de conèixer amb profunditat la zona del polígon de la carretera del Mig, i d’analitzar els canvis que s’han anat produint durant els darrers anys, a través de converses amb les empreses més estables del polígon i també amb les noves empreses que s’hi han anat instal·lant.

I, d’altra banda, el programa Majors de 60 anys, que preveu orientació, formació i inserció laboral per a persones majors de 60 anys en recerca de feina, i majors de 65 anys en edat de jubilació però que no poden accedir-hi perquè els falten anys o mesos de cotització. Aquest programa també inclou suport i orientació a totes les persones contractades majors de 60 anys, perquè un cop finalitzat el seu contracte estiguin en condicions de seguir treballant.

El Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament de L’Hospitalet

El Pacte Local el van signar el desembre de 2020 l’Ajuntament de L’Hospitalet, Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC). Té com a objectiu facilitar la inserció laboral a treballadors que han estat acomiadats de manera massiva, incidint en formacions d’ocupacions amb una alta demanda de llocs de treball. A més, potencia formacions i ocupacions verdes, sostenibles i en noves tecnologies.

Des de la signatura del primer Pacte Local per l’Ocupació, fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal