Notícies

Detall notícia

24/01/2020
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

113 persones procedents d’un pla d’ocupació s’incorporen a l’Ajuntament

ALTERNARAN ACCIONS FORMATIVES AMB FEINES COM A AUXILIARS D’ADMINISTRACIÓ, ORDENANCES I PEONS D’OFICIS I DE CIVISME

PER OFERIR NOVES OPORTUNITATS LABORALS I MILLORAR LA CAPACITACIÓ PROFESSIONAL DE PERSONES EN ATUR
Un grup de 113 persones de L’Hospitalet han estat seleccionades per treballar en diferents àrees i serveis de l’Ajuntament, dins dels plans d’ocupació de Treball i formació, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’alcaldessa, Núria Marín; la tinenta d’alcaldia d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez, i la directora general del SOC, Mercè Garau, els han donat avui la benvinguda.

Les persones contractades realitzaran accions d’experiència laboral amb feines de suport en l’àmbit administratiu; manteniment d’equipaments educatius; manteniment d’edificis municipals i d’instal·lacions a l’espai públic; millora i manteniment dels espais públics, jardins, mobiliari i façanes de la ciutat; salut ambiental i protecció d’animals, i de vigilància i consergeries dels edificis municipals. El programa consta, a més, d’accions formatives segons els nivells i els perfils de les persones contractades: competències digitals, habilitats en comunicació, treball en equip, prevenció de riscos, organització municipal, igualtat i diversitat, sensibilització ambiental i coneixement de la ciutat.

Durant tot el mes de gener, han rebut formació i, a partir de la setmana vinent, s’incorporaran als llocs de treball assignats. Els contractes —que són de 6 i de 12 mesos a jornada completa— es van signar el passat mes de  desembre.

Treball i formació és un programa per a la millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores amb dificultats d’accés al món del treball, i comprèn accions de formació i experiència laboral. S’adreça, preferentment, a persones de més de 45 anys en situació d’atur que han esgotat la prestació i/o el subsidi; persones perceptores de la renda garantida de ciutadania (PGC) i dones en situació d’atur víctimes de violència de gènere o en situació d’atur i que no reben cap mena de subsidi ni d’ajut, preferentment majors de 52 anys.

La finalitat d’aquestes contractacions és aconseguir una ciutat més justa socialment i generar oportunitats d’ocupació de qualitat i establir mesures específiques per als col·lectius més afectats per la crisi, alhora que es facilita a persones en atur una experiència de formació i de treball per mitjà d’una ocupació pública.

Balanç dels plans d’ocupació 2019

Actualment, l’Ajuntament —per mitjà de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social— rep subvencions de diferents institucions públiques per a la contractació en el marc de programes de plans ocupacionals, concretament, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la Diputació de Barcelona i del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Durant l’any 2019, un total de 282 persones van formalitzar contracte amb l’Ajuntament gràcies a diferents plans d’ocupació: 222 persones, gràcies a un pla d’ocupació subvencionat pel SOC; 45, a un pla de la Diputació de Barcelona, i 15, de l’AMB. A més, de les 282 persones contractades durant el 2019, 158 continuen treballant en l’actualitat.

Totes les persones que participen en els plans d’ocupació han d’estar inscrites com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO) a les oficines de treball de la Generalitat. Cada convocatòria, però, prioritza la participació de determinats col·lectius especialment vulnerables: dones, dones amb càrregues familiars, joves, aturats de més de 45 anys, desocupats majors de 55 anys, desocupats de llarga durada, persones pertanyents a famílies amb tots els membres a l’atur, que hagin esgotat la prestació per desocupació i/o el subsidi, que no tinguin cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys, persones amb discapacitat o perceptores de la renda garantida de ciutadania.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)