Els alumnes del Programa de formació i inserció (PFI) de cuina i serveis de restaurant estan finalitzant el curs acadèmic i a partir d’avui realitzen pràctiques en establiments de restauració de L’Hospitalet. L’objectiu d’aquestes pràctiques és completar l’aprenentatge professional en un entorn productiu real, així com conèixer el món laboral i els hàbits i les actituds que calen per desenvolupar una feina.
El Bar Córdoba, BalbiBlau, La Pepa o Comarea són alguns dels establiments on els 17 alumnes d’aquesta edició podran posar en pràctica els coneixements adquirits. Cal afegir que alguns dels restaurants ja han manifestat l’interès a contractar els joves, però s’haurà d’esperar a la finalització del període de pràctiques.
La cinquena edició del programa ha hagut d’adaptar-se a les mesures de seguretat decretades arran de la crisi sanitària de la Covid-19. Malgrat tot, els cursos han comptat amb 1.000 hores de duració, de les quals 180 hores corresponen a pràctiques laborals que s’han dut a terme al Centre de Formació d’Hostaleria i que ara faran els establiments de restauració de la ciutat.
Per mitjà d’aquest programa, l’Ajuntament proporciona a joves de 16 a 21 anys sense graduat de l’ESO les competències personals i professionals necessàries per facilitar-los la incorporació al món laboral i el retorn al sistema educatiu reglat.