Notícies

Detall notícia

14/10/2022
Ocupació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Arrenca una nova edició de la llançadora d’ocupació

Un grup de 29 persones a l’atur de la ciutat adquiriran noves competències per accedir al mercat laboral
Veure imatge de Arrenca una nova edició de la llançadora d’ocupació (nova finestra)

Aquesta setmana ha arrencat la cinquena edició del programa Llançadora Connecta Ocupació de L’Hospitalet, amb l’objectiu d’ajudar persones a l’atur a impulsar la recerca de feina amb noves tècniques d’orientació laboral i eines digitals, adaptades al nou mercat laboral, marcat per la transformació digital de tots els sectors professionals.

La Llançadora Connecta Ocupació compta amb 29 participants: 21 dones i 8 homes en atur, amb edats compreses entre els 25 i els 60 anys, amb diversos nivells formatius (ESO, formació professional, batxillerat i estudis universitaris) i amb trajectòries diverses en diferents sectors, com ara arquitectura, administració, atenció al client, màrqueting, neteja, dret, ciberintel·ligència, fusteria, periodisme o sanitat, entre d’altres.

La iniciativa està impulsada per la Fundación Santa María la Real i la Fundación Telefónica, cofinançada pel Fons Social Europeu (a través del programa operatiu POISES) i amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Dinàmiques d’equip i eines de digitalització enfocades a la cerca de feina

La Llançadora Connecta Ocupació estarà en funcionament fins al març del 2023 en un format mixt, que combina sessions virtuals i presencials en espais de Gornal Activa cedits per l’Ajuntament.

Les persones participants realitzaran dinàmiques d'intel·ligència emocional per aprendre a desenvolupar un pla integral de recerca de feina i enfocar l’objectiu professional; aprendran nous programes per actualitzar el seu currículum; assajaran entrevistes de treball per guanyar confiança i seguretat en els processos de selecció; reforçaran les competències transversals i habilitats digitals; trauran partit del telèfon mòbil i de les xarxes socials per a la recerca de feina en línia; realitzaran mapes d'ocupabilitat, i contactaran amb empreses per impulsar la seva inserció laboral.


L’èxit d’edicions anteriors avalen el projecte

Aquesta és la cinquena edició del programa a L’Hospitalet, després de tancar-ne la darrera al juliol amb una valoració molt positiva. Dels 30 participants, un 43,33% van obtenir una feina per compte aliè i un 6,67% van iniciar una formació reglada durant el programa.

Els assistents, a més, van valorar molt positivament el projecte, amb una puntuació de més de 4,5 punts (sobre 5) en aspectes com el contingut, el suport de l’equip tècnic, les sessions grupals i els tallers i les competències digitals adquirides.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal