Aquesta setmana ha arrencat la cinquena edició del programa Llançadora Connecta Ocupació de L’Hospitalet, amb l’objectiu d’ajudar persones a l’atur a impulsar la recerca de feina amb noves tècniques d’orientació laboral i eines digitals, adaptades al nou mercat laboral, marcat per la transformació digital de tots els sectors professionals.
La Llançadora Connecta Ocupació compta amb 29 participants: 21 dones i 8 homes en atur, amb edats compreses entre els 25 i els 60 anys, amb diversos nivells formatius (ESO, formació professional, batxillerat i estudis universitaris) i amb trajectòries diverses en diferents sectors, com ara arquitectura, administració, atenció al client, màrqueting, neteja, dret, ciberintel·ligència, fusteria, periodisme o sanitat, entre d’altres.
La iniciativa està impulsada per la Fundación Santa María la Real i la Fundación Telefónica, cofinançada pel Fons Social Europeu (a través del programa operatiu POISES) i amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet.
Dinàmiques d’equip i eines de digitalització enfocades a la cerca de feina
La Llançadora Connecta Ocupació estarà en funcionament fins al març del 2023 en un format mixt, que combina sessions virtuals i presencials en espais de Gornal Activa cedits per l’Ajuntament.
Les persones participants realitzaran dinàmiques d'intel·ligència emocional per aprendre a desenvolupar un pla integral de recerca de feina i enfocar l’objectiu professional; aprendran nous programes per actualitzar el seu currículum; assajaran entrevistes de treball per guanyar confiança i seguretat en els processos de selecció; reforçaran les competències transversals i habilitats digitals; trauran partit del telèfon mòbil i de les xarxes socials per a la recerca de feina en línia; realitzaran mapes d'ocupabilitat, i contactaran amb empreses per impulsar la seva inserció laboral.
L’èxit d’edicions anteriors avalen el projecte
Aquesta és la cinquena edició del programa a L’Hospitalet, després de tancar-ne la darrera al juliol amb una valoració molt positiva. Dels 30 participants, un 43,33% van obtenir una feina per compte aliè i un 6,67% van iniciar una formació reglada durant el programa.
Els assistents, a més, van valorar molt positivament el projecte, amb una puntuació de més de 4,5 punts (sobre 5) en aspectes com el contingut, el suport de l’equip tècnic, les sessions grupals i els tallers i les competències digitals adquirides.