Notícies

Detall notícia

31/03/2022
Ocupació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Tancament del curs d’atenció sociosanitària d’Inserdones

L’objectiu del programa Inserdones és contribuir a la millora de l’ocupabilitat i la inserció laboral de les dones
Veure imatge de Tancament del curs d’atenció sociosanitària d’Inserdones (nova finestra)

Les alumnes del curs d’atenció sociosanitària a persones dependents del programa Inserdones han finalitzat ja la formació teoricopràctica al CEMFO i les pràctiques en residències i centres de dia i han rebut aquest matí el diploma acreditatiu, en un acte que s'ha fet aquest matí a l’Auditori del CEMFO, amb l'assistència de la regidora d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez.

El curs habilita les participants amb un certificat de professionalitat de nivell 2 en un perfil que actualment té un alt índex d’inserció laboral. Les 15 dones participants tenen de 35 a 55 anys i són residents a L’Hospitalet.

Les accions d’aquest projecte no tan sols van dirigides a les participants sinó també al conjunt d’agents del mercat laboral per fomentar la sensibilització per la igualtat de gènere al treball i divulgar bones pràctiques.

Inserdones és un projecte impulsat pel Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic de L’Hospitalet, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que té com a objectiu contribuir a la millora de l’ocupabilitat i la inserció sociolaboral de les dones.

El programa Inserdones es va iniciar el 2018. Des de llavors, hi han participat 300 dones i ha obtingut una inserció laboral del 40%, un alt nivell de satisfacció de les usuàries i més de 1.500 hores de formació en les especialitats de TIC (preparació per ACTIC 1 i ACTIC 2), CP nivell 2 de sociosanitari, cuina i logística.

El Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic de L’Hospitalet (integral per UGT, CCOO, AEBALL , PIMEC i l’Ajuntament) té una vigència fins al 2023 per executar les actuacions previstes. Des de la signatura del primer Pacte, fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa mostra el seu compromís com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social.

A més del lliurament dels diplomes, l’acte inclou la conferència “Les dones en el mercat de treball i la societat digital”, a càrrec de Maria Palacín, doctora en psicologia i professora titular del Departament de Psicologia Social i Psicologia Quantitativa de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal