Notícies

Detall notícia

26/10/2020
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Comença l'itinerari TIC del projecte Inserdona

Aquesta formació facilitarà l'accés al coneixement i al mercat de treball a dones en situació socioeconòmica difícil, alhora que farà encaixar el projecte amb les necessitats del teixit empresarial local.
Entrega tabletVeure imatge de Comença l'itinerari TIC del projecte Inserdona (nova finestra)

L'actual crisi sanitària ha fet més necessàries encara les polítiques d'ajuda a l'ocupació a L'Hospitalet i, en particular, el treball d'encaix entre les necessitats dels col·lectius amb dificultats sociolaborals i les del teixit empesarial local. L'opció del teletreball i la recerca de feina per canals digitals han guanyat, al mateix temps, molt de pes com a eines d'accés al mercat de treball. Per aquest motiu, l'Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, posa en marxa a partir del 28 d'octubre un mòdul formatiu anomenat 'Itinerari TIC i eines pel teletreball'.

El mòdul respon a l’aposta que, des del Pacte Local per l’ocupació de L’Hospitalet, integrat per UGT, CCOO, AEBALL, PIMEC i l'Ajuntament de L'Hospitalet, s'ha fet per donar resposta a les condicions que han d'afrontar les dones de mitjana edat amb pocs recursos, en un moment vital on la cura de la família recau principalment sobre elles, i que s'ha dissenyat perquè s'ajusti a les competències que empreses i pimes de la ciutat requereixen de les seves treballadores.

El mòdul està emmarcat en el projecte Inserdona i les participants del curs són dones d'entre 30 i 45  anys, amb un grau baix de formació reglada i en situació d'atur. El projecte, que es durà a terme en mode exclusivament online, generarà itineraris d'aprenentatge dins dels quals, segons les necessitats i competències de cadascú, les participants treballaran en línies de coneixement vinculades a la ciutat i al seu teixit empresarial i social. El projecte Inserdona és una iniciativa del Pacte Local per l'ocupació de L'Hospitalet que es troba en la seva segona edició i en la que ja han participat més de 120 dones.

L'objectiu principal del mòdul formatiu és assolir un bon domini de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), de manera que els objectius tècnics específics del curs també van dirigits directament a assolir les competències clau per obtenir la certificació ACTIC de nivell bàsic, una titulació emesa per la Generalitat de Catalunya.

Aquest dilluns 26 d'octubre, al matí, les participants de l'itinerari formatiu ja han rebut les tauletes, les memòries USB i el material d’oficina que necessiten per començar el curs.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)