Notícies

Detall notícia

14/07/2020
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Més formacions a disposició dels usuaris dels serveis d'orientació laboral

Aquesta ampliació de recursos neix d'un acord entre l’AMB, l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament de L'Hospitalet.
Veure imatge de Més formacions a disposició dels usuaris dels serveis d'orientació laboral (nova finestra)

Les persones que segueixen algun itinerari dels serveis d'orientació laboral de l'Ajuntament de L'Hospitalet tindran a la seva disposició, a partir d'ara, un nombre més gran de continguts i recursos formatius, tots online, sobre recerca de feina i desenvolupament de competències.

Això ha estat possible gràcies un acord entre institucions que permetrà que els usuaris de L'Hospitalet i altres municipis de l'àrea metropolitana puguin fer 25 càpsules formatives online elaborades per l’equip tècnic de Barcelona Activa, empresa de l’Ajuntament de Barcelona. Entre aquestes noves càpsules en línia, els usuaris de L'Hospitalet hi podran trobar, en l'àmbit del procés de recerca de feina, càpsules relatives a l'entrevista de feina, els canals de recerca i la coneixença útil del mercat.

En l'àmbit del desenvolupament de competències, podran accedir a càpsules relatives a camps com la planificació i organització personal, la comunicació, el networking i la negociació. Qualsevol persona interessada en aquestes accions formatives pot contactar amb els responsables del servei mitjançant la línia gratuïta 900 924 879.

Aquesta nova oferta en formació laboral se suma als materials i processos d'assessorament que l'Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social de l'Ajuntament ja tenia a disposició de la ciutadania. Durant l’any 2019, per exemple, l'àrea va atendre un total de 249 persones (un 57%, dones) que van seguir itineraris d’orientació laboral. Aquests itineraris, fins l'any passat de caràcter presencial, aborden el procés de recerca de feina de manera integral, amb la definició de l’objectiu laboral, l’anàlisi de l’ocupabilitat i la realització de càpsules formatives d'aspectes sociolaborals.

Transformació digital

L'ampliació de l'oferta formativa a través d'internet s'emmarca en un procés global de digitalització de serveis de l'Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, que recentment s'han transformat positivament amb la incorporació de nous continguts i tecnologies.

A mitjans de juny es va posar a disposició de la ciutadania la nova versió telemàtica de la borsa de treball, que permet seguir tot el procés d'alta de manera digital, i fer actualitzacions posteriors de les dades. També aquest juny passat, l'adaptació tecnològica va fer un pas més en facilitar als usuaris l'accés online als continguts dels itineraris d’informació i d'orientació laboral, fins llavors presencials.

Altres serveis destacables de l'àrea també adaptats a la modalitat online són els cursos i formacions per a persones emprenedores i pimes de Gornal Activa, les sessions informatives setmanals per a emprenedors, i les formacions del projecte “OcupaL’H. La nova indústria a L’Hospitalet”.

Finalment, l'atenció personalitzada als ciutadans també s'ha transformat i adaptat a l'actual crisi des del principi de la sotragada econòmica. Aixi, s'han creat dos números 900 gratuïts, el 900 924 925 per informar pimes, persones autònomes i treballadores sobre mesures econòmiques i fiscals instaurades arran de la crisi, i el 900 924 879  per a persones aturades o que necessiten millor la seva situació d'ocupació.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)