Notícies

Detall notícia

23/07/2019
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Lliurats els premis de les rutes gastronòmiques Primavera de tapes i L’Hospitalet de tapes

AMB L’OBJECTIU D’IMPULSAR I DINAMITZAR LA RESTAURACIÓ I LA GASTRONOMIA A L’HOSPITALET EN AQUESTES 6 RUTES HI HA PARTICIPAT 96 ESTABLIMENTS, ENTRE BARS I RESTAURANTS, QUE HAN SERVIT 40.000 TAPES

Ahir es van lliurar els premis als 14 establiments guanyadors dels programes municipals de les rutes gastronòmiques Primavera de tapes 2019, que va tenir lloc durant la celebració de les Festes de Primavera; i L’Hospitalet de tapes 2019, que s’ha celebrat a cinc barris de la ciutat —Sant Josep, Santa Eulàlia, Can Serra, Pubilla Cases i la Florida— tot coincidint amb la seva festa major. També es van lliurar els premis a les persones guanyadores que havien participat en les rutes de tapes amb les seves votacions.

Aquests programes gastronòmics són promoguts per l’Ajuntament de L’Hospitalet, per mitjà de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, conjuntament amb el Centre de Formació d’Hostaleria i amb la col•laboració del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet. L’objectiu és impulsar i dinamitzar la restauració i la gastronomia a la ciutat.

Per primer cop, el CCM Tecla Sala ha acollit aquest acte de lliurament de guardons de totes les rutes que tenen lloc durant la primavera i l’estiu. La gala ha aplegat unes 140 persones, entre participants, representants de les empreses patrocinadores, membres dels diferents jurats, de les comissions de festes dels barris i de les regidories de districte, regidors dels diferents grups municipals, així com personalitats de l’àmbit de la restauració a la ciutat.

En les sis rutes gastronòmiques hi ha participat un total de 96 establiments, entre bars i restaurants, que han servit prop de 40.000 tapes i racions. Primavera de tapes és la ruta que ha comptat amb una major participació de bars i restaurants, 37; de tapes servides, 19.000, i de participants en les votacions populars, 1.100 ciutadans i ciutadanes. També és la ruta que ofereix més categories. Han rebut premi els restaurants Carn d’Olla, a la Tapa més saborosa; La Paradeta, a la Tapa de millor qualitat gastronòmica; l’Spiral Bar de l’Hotel Porta Fira, a la Tapa més creativa, i el bar 5 Germans, a la Tapa més popular.

Pel que fa a les rutes L’Hospitalet de tapes, a Sant Josep els establiments guanyadors han estat La Tecla Racó d’en Pipa, per la tapa de millor qualitat gastronòmica, i La Trobada, per la tapa més popular. A Santa Eulàlia, el guanyador de la tapa de millor qualitat gastronòmica ha estat el restaurant Can Joan, i de la tapa més popular, la Llesqueria Matagana. Als barris de Can Serra, Pubilla Cases i la Florida, els establiments guardonats per la tapa de millor qualitat gastronòmica han estat El Otro Lado, Gastrobar Punta Sal BCN i Bar Miramar, respectivament. Cafés Caracas, a Can Serra; Bar Granja Marín, a Pubilla Cases, i Tazas y Tarros, a la Florida, han estat guardonats per la tapa més popular.

Durant l’acte es van lliurar, a més, els premis del concurs de la tapa més popular entre els 3.000 ciutadans i ciutadanes que van votar en les sis rutes. Aquestes premis han comptat amb diferents patrocinadors: els hotels Porta Fira, Hesperia, Madanis i SB Plaça d’Europa; Tibidabo Brewing; el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet; el Grup de Restauradors de Sant Josep; el Centre Comercial La Farga, i Nautalia Viajes, que han participat a les rutes de manera totalment desinteressada.

El calendari anual de rutes gastronòmiques a la ciutat es tancarà al mes de novembre, amb les propostes d’A la tardor, platillos!
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)