Notícies

Detall notícia

12/07/2022
Promoció econòmica
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Dos nous plans d’ocupació donen feina a 107 persones

S’afegeixen a les 41 persones que des del març treballen amb un contracte de 12 mesos en un altre pla d’ocupació
Veure imatge de Dos nous plans d’ocupació donen feina a 107 persones (nova finestra)

L’Hospitalet posa en marxa dos plans d’ocupació a L’Hospitalet amb 107 persones, que durant els pròxims mesos desenvoluparan diferents tasques en dependències municipals. Aquestes iniciatives ofereixen a les persones que hi participen un contracte laboral i el desenvolupament de tasques professionals amb l’objectiu que, en acabar, aconsegueixin una incorporació millor i més estable en el mercat de treball.

L’alcaldessa, Núria Marín, acompanyada del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide, ha donat aquest matí la benvinguda a l’Ajuntament als participants en aquests plans d’ocupació en un acte al Saló de Plens.

Núria Marín els ha dit que “aquests plans us ofereixen una nova oportunitat per treballar i tenir un contracte però confio en que serà una experiència laboral que us ajudarà en el futur, nosaltres us ajudarem”. També ha destacat que durant aquest temps treballaran per contribuir a fer de L’Hospitalet una ciutat millor, al servei dels veïns i de les veïnes.

A través del programa Treball i formació s’han contractat 91 persones per un període de 12 mesos a jornada completa que encaixen en tres perfils:

- Persones majors de 52 anys o més que estan en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades. En aquest apartat s’han contractat 33 persones: peons d’oficis (17), tècnics superiors (10), peons de civisme (3), encarregats (2) i auxiliars administratius (1).

- Persones destinatàries de la renda garantida de ciutadana, inscrites al Servei Públic d’Ocupació (SOC). S’han contractat 19 persones: ordenances (8) i peons de civisme (8).

- Persones en risc de situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació. S’han contractat 38 persones per desenvolupar tasques d’auxiliar administratiu.

Aquest programa té un cost de 2.736.272 euros, dels quals 453.529 els aporta l’Ajuntament i 2.282.743 corresponen a una subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El segon pla s’insereix en el Pla de xoc per la reactivació econòmica i social de la Diputació de Barcelona per fer front a les conseqüències de la pandèmia amb l’objectiu d’oferir contractacions de qualitat i potenciar el rellançament social i econòmic.

A través d’aquesta iniciativa es contracten per un  període de sis mesos a jornada completa a 16 tècnics superiors que reforçaran els serveis de l’Ajuntament a partir del juliol. Els perfils d’aquestes persones corresponen als àmbits del dret, història, comunicació, economia, informativa i telecomunicacions, cultura i patrimoni, arquitectura i psicologia.

El pla es desenvolupa amb una subvenció de 460.977 euros, que aporta la Diputació de Barcelona.

Al març es va posar en marxa un altre pla d’ocupació a L’Hospitalet amb 41 persones, que durant 12 mesos duen a terme diferents tasques a l’Ajuntament de la ciutat.

Aquest pla de formació forma part de les actuacions que l’Ajuntament du a terme per donar noves oportunitats a la ciutadania en situació d’atur per millorar la seva capacitació professional i personal i reforçar les àrees de gestió municipals.

Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal