Notícies

Detall notícia

07/11/2022
Sostenibilitat
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’exposició sobre alimentació sostenible promou el consum de proximitat

La mostra va acollir més 500 alumnes en 24 tallers grupals per fomentar el consum responsable, sostenible i de proximitat
Veure imatge de L’exposició sobre alimentació sostenible promou el consum de proximitat (nova finestra)

L’exposició “Actuem! Per una alimentació sostenible” va acollir 510 alumnes de primària i secundària de centres educatius de L’Hospitalet. Hi van tenir lloc 24 tallers grupals, que van consistir en jocs i apropaments sensorials per conèixer la diversitat d’aliments per als més petits, i xerrades de sensibilització sobre el malbaratament zero i compra 100 % saludable per als més grans.

La mostra va estar instal·lada del 18 al 23 d’octubre davant de l’església de la Mare de Déu de la Llum —al costat del Mercat Municipal de la Florida— i va formar part de la programació d’activitats del centenari del barri de la Florida.

Es tracta d’una exposició itinerant ubicada en un contenidor de transport, promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en col·laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, que habitualment s’instal·la als voltants dels mercats municipals amb l’objectiu de fomentar el consum responsable, sostenible, de proximitat i amb voluntat de promocionar el territori.

També s’hi van organitzar activitats familiars gratuïtes i de lliure accés el cap de setmana. Un taller de plantes medicinals amb l’entitat Amics de la Natura i del Medi Ambient de L’Hospitalet (ANMA), la xerrada “Aliments que ofeguen el planeta i aliments que nodreixen el planeta”, amb L’Aresta Cooperativa i un taller de reaprofitament alimentari amb l’entitat Sobres Mestres. I Fundesplai hi va realitzar dos tallers: “L’ecocompra”, i “Fem un hort al balcó”.

L’acció s’emmarca en la promoció del consum i la producció responsables, que  s’inclouen en els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS). I en l’àmbit local, fomenta el consum de proximitat, sostenible i eficient, de quilòmetre zero, respectuós amb el medi ambient i impulsa l’agroecologia i el consum responsable i de proximitat agroecològic, objectius per a la recuperació econòmica de L’Hospitalet recollits en el Pacte de Ciutat.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal