Notícies

Detall notícia

07/11/2019
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Gornal activa acull una exposició fotogràfica dedicada a la història del cooperativisme en L’Hospitalet

S’ha inaugurat a Gornal Activa "Passat i Present del Cooperativisme a L'Hospitalet", una mostra fotogràfica organitzada per L’Ateneu Cooperatiu-La Col•lectiva i que vol posar en valor la importància del cooperativisme en la ciutat de L’Hospitalet al llarg dels últims 150 anys.

L’exposició ha sigut realitzada en col•laboració amb el Centre d’Estudis de L’Hospitalet on a través de 12 plafons es fa un repàs de la història del cooperativisme de la ciutat.

7 fotografies històriques mostren com van ser els inicis del cooperativisme des de finals del segle XIX, passant per la República i l’època del Franquisme. Una radiografia històrica que ensenya als visitants les cooperatives més importants sorgides en aquella època com per exemple La Cooperativa Monte Pio Hospitalense o La rentadora de principis de segle XX.

La mostra fotogràfica continua amb 5 plafons on es presenten les cooperatives que treballen actualment a la ciutat amb un mapa de L’Hospitalet on els visitants poden observar on estan concentrades. També es podran veure entrevistes a cooperatives de la ciutat tant de llarg recorregut, amb més de 30 anys d'experiència, com a cooperatives de nova creació.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la col•laboració de l’Ajuntament i l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet pel foment de l’economia social a la ciutat.

L?exposició es podrà visitar fins al 8 de novembre a l?edifici Gornal Activa de 9 a 20 hores.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)