Notícies

Detall notícia

27/10/2022
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Hospitalet posa en valor la formació ocupacional amb un acte d’entrega de diplomes

Més de 90 alumnes han rebut el certificat de programes municipals de formació professional per a l’ocupació
Veure imatge de L’Hospitalet posa en valor la formació ocupacional amb un acte d’entrega de diplomes (nova finestra)

El Teatre Joventut ha acollit aquesta tarda l’acte de tancament d’alguns dels programes de formació professional per a l’ocupació de L’Hospitalet del 2022 impulsats per l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme. Més de 90 alumnes han rebut el certificat de mans de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide, i de representants de les entitats cofinançadores.

És la primera vegada que se celebra aquest acte que visibilitza l’aposta de L’Hospitalet per la formació professional enfocada a l’ocupació i a generar noves oportunitats i que, alhora, reconeix l’esforç i treball de l’alumnat en presència de les seves famílies. “L’educació és i serà sempre una prioritat màxima per a nosaltres. L’Hospitalet treballa per garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom”, ha dit Núria Marín.

Durant l’acte, s’han lliurat els certificats de dotze accions formatives que formen part dels programes Treball als barris. Zona nord, cases d’oficis d’hostaleria i d’instal·lacions i eficiència energètica, Programa de formació i inserció (PFI), projecte singular Escola de bàrmans i projecte L’H Èxit escuderia-escola i Nexe jove.

Alguns d’aquests programes tenen una especial rellevància perquè estan destinats a sectors de la societat amb dificultats per inserir-se al mercat laboral, com ara persones que han abandonat el sistema educatiu i no tenen una titulació o persones amb càrregues familiars que fan un gran esforç per formar-se i ampliar les seves oportunitats laborals.

D’altra banda, la gran majoria de les formacions estan centrades en sectors estratègics de la ciutat, que són i seran motors de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local, com són el turisme i els serveis d’allotjament i restauració; la nova mobilitat urbana i el vehicle elèctric; els serveis d’atenció sociosanitària; l’eficiència energètica i les instal·lacions sostenibles, i la digitalització i les tecnologies de la informació i la comunicació.

Aquestes formacions són part d’una visió estratègica de L’Hospitalet. Segueixen les mesures recollides al Pacte de Ciutat 2020-2023 i al Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, per millorar els nivells de contractació i la reinserció dels col·lectius vulnerables i impulsar l’ocupació amb perspectiva de gènere, mitjançant formacions i ocupacions verdes, sostenibles i en noves tecnologies.

Potenciar la formació ocupacional, a més, forma part de l’estratègia de ciutat FP 365, un projecte que impulsa la formació professional (FP) amb l’objectiu de posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa, que esdevé un instrument imprescindible de progrés i desenvolupament per a la ciutat.


Centre de Formació d’Hostaleria, més de 25 anys de trajectòria

Els primers a rebre els certificats han estat 49 alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria. L’aposta que fa la ciutat per promoure el seu desenvolupament turístic i de millora de la qualitat del sector de la restauració té un dels seus exponents en aquest centre, que du a terme accions de capacitació des de fa ja més de 25 anys i ha format més de 3.000 alumnes. 

L’acte ha començat amb el lliurament dels certificats als tretze alumnes dels cursos d’auxiliar d’hoteleria en dues especialitats: cuina i càtering i cuina i serveis de restaurant, cofinançats per la Diputació de Barcelona. Una formació bàsica, de nivell 1, de 1.000 hores de durada a càrrec dels programes de formació i inserció (PFI).

A continuació, rebien el certificat els 23 alumnes de nivell 2, una formació impartida pel projecte Casa d’Oficis d’Hostaleria, corresponent al programa Treball als barris, amb tres especialitats de 1.600 hores de formació i treball: mòdul de cuina, mòdul de serveis de restaurant, bar i cafeteria i mòdul de serveis de planta d’hotel, recepció i cafeteria. Una formació cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el SEPE del Ministeri de Treball i Economia Social.

I seguidament, pujaven a l’escenari els tretze alumnes de l’Escola de bàrmans, una capacitació específica del servei de bar i cocteleria de 410 hores de durada, cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.


Auxiliar de reparació i manteniment i L’H Èxit escuderia-escola

En un segon bloc d’entrega de certificats, ha estat el torn dels vuit alumnes del curs d’Auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers, de 1.000 hores de durada, dins els programes de formació i inserció (PFI). Enguany, el curs ha incorporat una introducció als vehicles elèctrics lleugers, perquè cada cop més la mobilitat urbana s’orienta a la sostenibilitat i la reducció de les emissions contaminants.

Aquest any, a més, els alumnes han participat en el projecte d’escuderia-escola L’H Èxit, com a equip de suport i pit stop en la carrera 24 hores de Catalunya de motociclisme, celebrada al circuit de Montmeló del 2 al 4 de juliol.

El projecte està cofinançat per la Diputació de Barcelona i el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, un acord signat entre l’Ajuntament i els agents socials: la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i  la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).


Nexe jove, la importància de les TIC en la recerca de feina

A continuació, s’han lliurat els certificats als alumnes de les accions formatives del projecte Nexe jove, píndoles de curta durada en l’ús de les xarxes socials i les TIC en la recerca de feina, un programa versàtil amb el qual es pretén donar resposta puntual i ràpida a interessos formatius molt concrets i de fàcil adquisició. Un projecte cofinançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Pacte Local per L’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic on han participat 45 alumnes.


Treball als barris, accions d’orientació i formació als barris del nord

El programa Treballs als barris dona suport de manera prioritària als barris de la zona nord de la ciutat: Collblanc, la Torrassa, Pubilla Cases, la Florida i les Planes, els quals, per les seves característiques, requereixen una atenció especial de l’Administració per millorar-los des del punt de vista ocupacional, social i econòmic, amb l’objectiu de contribuir a l’equilibri social i territorial. El projecte ha atès aquest any més de 250 persones, amb accions d’orientació laboral i formació professional.

Dins del programa, s’hi troba la Casa d’oficis d’Instal·lacions i eficiència energètica, un programa mixt de formació i treball, amb formacions de certificat de professionalitat de nivell 2 i 1.600 hores de durada, que té com a objectiu principal millorar la preparació professional i la inserció laboral dels joves menors de 30 anys. És finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el SEPE del Ministeri de Treball i Economia Social.

S’han atorgat els certificats als dinou alumnes dels mòduls de Muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió; Operacions de fontaneria i calefacció-climatització domèstica; Muntatge i manteniment d’instal·lacions frigorífiques; Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques, i Energia i sostenibilitat.

L’acte ha acabat amb l’entrega de certificats als onze alumnes del curs d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, també dins del programa Treball als barris. Una formació de certificat de professionalitat de nivell 2, de 490 hores de durada, cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, que permet a unes alumnes, majoritàriament dones, amb càrregues familiars importants, formar-se per millorar la seva reinserció al món del treball i millorar les seves perspectives laborals.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal