Notícies

Detall notícia

09/04/2020
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Els restaurants de L’Hospitalet prenen mesures i s’adapten a la situació per a la prevenció i control del coronavirus

Alguns restaurants aposten per noves iniciatives
Veure imatge de Els restaurants de L’Hospitalet prenen mesures i s’adapten a la situació per a la prevenció i control del coronavirus (nova finestra)
El Govern de la Generalitat va decretar el passat 13 de març, en el marc de les mesures de contenció per aturar el coronavirus, el tancament de bars i restaurants. La crisi ha deixat qualsevol negoci del sector sota l'amenaça de tancament. Davant l'enorme gravetat de la situació, hi ha hagut diferents  iniciatives per part del sector malgrat la crisi, que apunten en diferents direccions i sempre respectant les directrius oficials sanitàries.

Els restaurants de L’Hospitalet han reaccionat, davant la situació d’alarma, amb responsabilitat i alhora amb solidaritat. Molts d'ells comparteixen informacions útils a través de les seves xarxes socials. Alguns han decidit compartir les recomanacions i els avisos referents a les indicacions de confinament, del web de l’Ajuntament de L’Hospitalet, de la Generalitat de Catalunya i del Gremi d’Hostaleria de la ciutat. Altres animen a la responsabilitat individual i empresarial a través de vídeos i comentaris.  Entre els primers negocis que han decidit actuar en aquest sentit hi ha la Bodega Salan, el Debut Restaurant, El Cau del Vermut, La Tecla o Casa Varela.

Altres establiments han optat per dinamitzar les xarxes penjant vídeos de preparació de receptes i convidant a fer-les, dia a dia, amb ells, com el restaurant Sucapa, que aprofita per ensenyar la seva manera d’entendre la cuina, alhora que engresca als seus seguidors. Un altre dels restaurants que mostra les seves receptes i convida a preparar-les amb ells és el Mug, restaurant de cultura gastronòmica casolana italiana i el restaurant El Debut.

La solució creativa del servei a domicili la porten a la pràctica altres establiments com l’Ekimae Sushi, local de cuina i productes japonesos, així com Charcuteria Malkoa, un altre dels restaurants referent a la ciutat, i Carn d’Olla. Aquests dos últims, també ofereixen un servei de recollida en el propi local. Vins al quadrat, botiga de venda de vi, principalment, també posa a disposició dels ciutadans el servei a domicili. D’altra banda, i en la mateixa línea de responsabilitat, el Bar Córdoba, té l’opció d’un servei de comandes i recollida en el local.

En aquest sentit, aquestes iniciatives ja han estat compartides, al llarg d’aquestes setmanes, per mitjans especialitzats com L’Hospitalet Experience i L’Hospitalet Gastronòmic que, a través de les seves xarxes socials, mantenen informats de les novetats del sector.

Malgrat que no tots els establiments han pogut sumar-se a aquestes iniciatives, tots ells busquen solucions per pal·liar la situació que afecta al sector de la restauració generada per la crisi de la Covid-19.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)