Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
19/11/2018
Turisme

Pluja d’idees per al sector turístic de L’Hospitalet

Hotelers i restauradors, responsables municipals i persones en formació s’han reunit al voltant de la figura de Domènec Biosca.
Veure imatge de master class Turisme (nova finestra)
Una master class amb un ponent de luxe, Domènec Biosca, ha estat l’esperó perfecte perquè, aquest matí, tots els actors del sector turisme es trobessin per primera vegada per reflexionar sobre el present i futur del sector a L’Hospitalet. Gornal Activa, seu de la regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic, ha estat l’escenari de la jornada.
Biosca, en una sessió que portava per títol 'Innovació al sector hostaler de L’Hospitalet: les claus de l’èxit', ha fet una extensa repassada a tots els vessants del turisme en forma de tempesta incontenible d’idees, i especialment des del punt de vista de la innovació: en l’atenció al client, en la fidelització, en la relació amb els empleats..., i en aspectes d’organització com la comunicació entre departaments d’un negoci.
Ha entrat fins al detall en temes com la figura del cuiner com a artista i ha fet un punt i a part per destacar els valors en la gestió del turisme: cal vendre felicitat, cal transmetre passió en el que fas, cal encomanar il•lusió en els empleats... Com a regal, per si la ciutat vol recollir el guant, Domènec Biosca ha triat un valor que ell lligaria per sempre al sector de L’Hospitalet: l’hospitalitat. Queda anotat. Biosca és un professional amb més de 40 anys a la direcció de projectes de dinamització turística i comercial.

Clausura del programa  LH Gastro
Abans d’escoltar la master class de Biosca, els assistents han pogut assistir a la intervenció dels responsables de Turisme de l’Ajuntament. La regidora, Rocío Ramírez, ha recordat que “ha estat només en els últims 10 anys que L’Hospitalet s’ha situat internacionalment com a destinació turística”, amb transformacions clau com la inauguració del recinte firal de la Gran Via, la connexió amb l’aeroport de la línia 9 de metro i la posada en marxa de la mateixa regidoria de Turisme. Ara cada any ja hi ha més de 300 mil visites a la ciutat, un capital que, ha dit Ramírez, “l’Ajuntament vol gestionar en favor d’oportunitats d’ocupació per als ciutadans i en forma de millora dels serveis municipals gràcies als impostos que deixa el turisme”. 
L’acte d’avui ha significat la clausura del programa LH Gastro, creat per la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic per millorar la competitivitat del sector hostaler de L’Hospitalet. Ha estat gairebé un any de feina per part de la regidoria durant el qual l’Ajuntament ha treballat dues grans línies d’impuls. La primera s’ha dirigit a persones desocupades. Aquestes han estat dotades de capacitació especialitzada i han accedit a recursos relacionats amb les noves tendències del sector, a través d’accions com un curs de cuina i serveis de sala, el disseny del portafolis professional i contactes amb empreses.
La segona línia de treball ha consistit a impulsar la competitivitat des de la innovació en el teixit productiu. Amb aquesta intenció, s’han fet mentories sobre gestió empresarial i sobre estratègies de negoci a càrrec d’una consultora especialitzada.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)