Notícies

Detall notícia

12/03/2018
Emprenedoria
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Gornal Activa acull una incubadora per a empreses de creació de videojocs, en el marc del Districte Cultural L’H

PlayStation Talents Games Camp L’Hospitalet donarà l’oportunitat a cinc equips de joves emprenedors de desenvolupar els seus projectes durant dos anys
L’equipament Gornal Activa acollirà una incubadora per a empreses de creació de videojocs, la primera d’aquestes característiques que s’instal•la a Catalunya, en el marc del Districte Cultural L’H. La iniciativa forma part del programa PlayStation Talents de Sony, que té com a objectiu donar suport al talent mitjançant la formació de professionals, la potenciació de l’emprenedoria en el sector dels videojocs i el foment de la col•laboració entre els estudis.

A la presentació del projecte, el divendres 9 de març, hi van han assistir l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; la presidenta de Factoría Cultural, Rosina Gómez-Baeza, i el Senior New Business Development Manager PlayStation Iberia-‎Sony Interactive Entertainment Europe, Roberto Yeste, i la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramirez.

L’Ajuntament i Factoría Cultural han arribat a un conveni de col•laboració pel qual es cedeixen les aules i els espais necessaris per acollir el desenvolupament dels projectes, en l’àmbit del Districte Cultural L’H.

L’alcaldessa, Núria Marín, va destacar que aquest projecte “ens encaixa perfectament.  A L’Hospitalet volem identificar el talent, que es desenvolupi i retenir-lo entre nosaltres”. Per Rosina Gómez-Baeza, de Factoría Cultural, “les indústries creatives són un sector de gran valor afegit i capacitat innovadora” i Roberto Yeste, de PlayStation, va dir que es tracta “d’un projecte únic a nivell mundial”.

PlayStation Talents Games Camp L’Hospitalet permetrà que cinc equips formats per joves emprenedors desenvolupin durant dos anys els seus projectes, sota la tutela tècnica directa del personal de Sony Interactive Entertainment, podent accedir a l’assessorament dels principals centres de desenvolupament de la marca en l’àmbit europeu. Cada projecte tindrà una inversió mitjana de 100.000 euros a l’any en comunicació, assessorament i tecnologia, i podran ser comercialitzats dins la plataforma PlayStation4.

La iniciativa vol desenvolupar la creativitat local i és la primera d’aquestes característiques que s’instal•la a Catalunya. Ja funcionen espais com aquest a Madrid, Sevilla, Bilbao, València i Lisboa.

Per seleccionar els equips de creadors de videojocs que hi participaran, es farà una convocatòria especial d’àmbit català, però oberta també a la resta d’Espanya, a la que es podran presentar persones universitàries i joves desenvolupadors, però també petits estudis i empreses d’emprenedors ja creades.

El sector dels videojocs a Catalunya comptava l’any 2015 amb 120 empreses  —el 25% de l’Estat espanyol— i 1.687 treballadors, amb una facturació de 217 milions d’euros.

Visita al Districte Cultural L’H

Després de l’acte de presentació, una delegació de Factoría Cultural, encapçalada per la seva presidenta, Rosina Gómez-Baeza, va visitar el Districte Cultural. Durant la visita van poder conèixer de primera mà projectes i empreses que han apostat per la ciutat i el seu Districte Cultural com a territori en el qual consolidar i fer créixer les seves iniciatives. La passejada va incloure la visita a la Nau Tonal’h, on més de 40 artistes i creadors desenvolupen el seu projecte creatiu; l’estudi de disseny gràfic i direcció d’art Karakter Studio, juntament amb l’editorial Stendhal Books, i el projecte de la Casa de la Música a L’Hospitalet.


El Districte Cultural és un eix estratègic que la ciutat s’ha marcat per als propers anys. Un projecte que es desenvolupa en una àrea urbana de gran centralitat metropolitana i que connecta amb bona part de la infraestructura cultural a la ciutat. L’objectiu és impulsar el desenvolupament de les indústries creatives —música, arts visuals, cinema, disseny gràfic...— i donar suport als creadors, alhora que es generen riquesa i llocs de treball.


Sobre Factoría Cultural i SONY

Factoria Cultural és un viver d’indústries creatives que impulsa l’emprenedoria en el sector cultural mitjançant la incubació i l’acceleració de projectes. Mitjançant una oferta de serveis àmplia, que inclou des de la formació fins a l’assessorament per al llançament de noves iniciatives i empreses, ajuda als emprenedors a fer realitat els seus projectes i connectar-los amb els principals agents i institucions del sector cultural.

Per donar suport al sector dels videojocs, l’entitat i Sony PlayStation Iberia, sota el programa PlayStation Talents, ha desenvolupat un model de hub de videojocs, els PlayStation Game Camp, que posa el focus en el suport al desenvolupament local, d’estudis independents (indies), sota consola PS4. Generen en tots els llocs on s’instal•len un creative hub dedicat a l’impuls de la sostenibilitat de la creació.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal