Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
02/03/2018
Empresa

Gornal Activa, tres anys al servei de l’empresa i l’emprenedor

EL SUPORT ALS EMPRENEDORS I A LA CREACIÓ D'EMPRESES SÓN EL NUCLI ESSENCIAL DE L'ACTIVITAT DE GORNAL ACTIVA. AQUESTA ACTIVITAT ES TRADUEIX EN NOUS LLOCS DE TREBALL A LA CIUTAT. 
Les instal•lacions de l’equipament del Gornal s’han convertit en poc temps en punt trobada de referència del teixit empresarial amb l’administració municipal. Per aconseguir-ho, els seus serveis s’han basat en uns eixos clars i amb continuïtat: atenció a l’emprenedoria, difusió de la cultura emprenedora, suport a la creació de noves empreses, serveis a empreses en funcionament, i impuls i foment del turisme.

Emprenedoria i empresa
El foment de la cultura emprenedora entre els estudiants de la ciutat s’ha estimulat amb programes especialment dirigits a ells, com ara el Concurs L’H  Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials, que enguany arriba a la 14a edició.
Gornal Activa també s’encarrega de col•laborar amb els emprenedors en el procés de creació i posada en marxa de les empreses. Des del 2017, aquesta fase s’ha agilitzat fent de Gornal Activa un punt PAE (Punt d’Atenció a l’Emprenedor), que permet a l’usuari completar en un sol lloc tot els tràmits de constitució de l’empresa.
L’Oficina de Serveis a l’Empresa de Gornal Activa ha donat suport a les empreses ja creades amb diferents programes, especialment sota el paraigua del Programa de projectes innovadors i experimentals. En son exemples els programes LH Innova (2015), Node Innovació (2016)  i Innosmart L’H (2017).
Les pimes de l’Hospitalet han pogut, així mateix, participar del programa Accelera el creixement, que posa èmfasi en el creixement i l’orientació estratègica a llarg termini.
Pel que fa a la resta d’accions i serveis, cal destacar les activitats de networking i les jornades i xerrades dirigides a l’empresariat de la ciutat, que han aconseguit algunes fites molt destacades com ara el taller d’internacionalització d’empreses, organitzat per PIMEC, i la jornada d’experts europeus en facturació electrònica.

Feina de consolidació
A mesura que han passat els anys, s’han reforçat les accions de consolidació a les empreses creades, amb la intenció de tancar el cicle de suport als projectes. En els propers mesos, dos exponents d’aquesta tendència seran el programa LH Gastro, que ofereix assessorament i acompanyament a negocis d’hostaleria, i el nou programa de mentoring per a emprenedors. Pel que fa a consolidació, també cal destacar una dada: de les empreses creades amb la col•laboració de Gornal activa, al cap de tres anys més de la meitat segueixen en actiu.

Turisme, el salt definitiu
Finalment, un resum d’activitat de Gornal Activa ha d’esmentar que el turisme ha estat en aquests anys un pilar essencial de l’equipament.
Els avenços han estat molt notables en aquest període i l’Hospitalet ha fet un salt definitiu pel que fa a presència en el panorama turístic metropolità. Ho corroboren algunes fites com la presència al saló B-Travel de Barcelona, al Mobile World Congress i al saló Fitur de Madrid, una fira de referència internacional.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)