Notícies

Detall notícia

18/11/2022
Consum
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

El Ministeri de Consum acredita la Junta Arbitral de Consum de L’Hospitalet

S’ha inscrit la JACL’H en el llistat nacional com a entitat acreditada per a la resolució de litigis en matèria de consum
Veure imatge de El Ministeri de Consum acredita la Junta Arbitral de Consum de L’Hospitalet (nova finestra)

El Ministeri de Consum va acreditar la Junta Arbitral de Consum de L’Hospitalet (JACL’H) el passat setembre per resoldre litigis en matèria de consum. Aquesta acreditació permet a la JACL’H seguir amb la seva tasca.

L’acreditació s’efectua de conformitat amb la Directiva 2013/11/UE, del Parlament Europeu i del Consell, relativa a la resolució alternativa de litigis en matèria de consum, i amb la Llei 7/2017, que incorpora aquesta directiva a l’ordenament jurídic espanyol.

Amb aquesta resolució, el Ministeri de Consum garanteix que la JACL’H compleix amb els requisits exigits per la normativa, s’ha inscrit en el llistat nacional com a entitat acreditada per la resolució de litigis en matèria de consum amb caràcter vinculant i ho ha notificat a la Unió Europea.

Més de 25 anys resolent conflictes en matèria de consum

El Ple de l'Ajuntament va aprovar el 3 de febrer de 1995 el conveni de constitució de la JACL’H amb l’Institut Nacional de Consum i la Direcció General de Consum i Disciplina de Mercat de la Generalitat.

És un organisme públic dependent de l’Ajuntament, que resol conflictes en matèria de consum, quan no ha estat possible un acord entre el consumidor i l’empresari o comerciant ni per si mateixos ni mitjançant mediació. En poden fer ús les persones empadronades a L’Hospitalet i aquelles empreses que tinguin la seu a la ciutat.

La resolució del conflicte l’efectua un òrgan arbitral, de manera àgil i gratuïta, amb àrbitres independents i imparcials, després d’haver escoltat les parts i analitzat les proves presentades. Cal que les parts hagin manifestat la voluntat de sotmetre’s a l’arbitratge i la resolució s’efectua mitjançant un laude d’obligat compliment (vinculant per a les parts), que no es pot recórrer i té els mateixos efectes d’una sentència judicial.

A Catalunya hi ha set municipis més que tenen Junta Arbitral de Consum: Barcelona, Badalona, Sabadell, Terrassa, Lleida, Mataró i Vilafranca del Penedès, a més de la Junta de la Generalitat de Catalunya.

Si voleu consultar si la vostra reclamació pot resoldre’s per arbitratge, podeu demanar cita prèvia a aquest òrgan trucant al telèfon 93 402 60 33 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça junta.arbitral@l-h.cat.


Per a més informació:
https://www.l-h.cat/economiaconsum/259390_1.aspx?id=1

Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal