Notícies

Detall notícia

16/12/2022
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

El projecte Inserdones forma 11 dones com a dependentes de peixateria

La formació va destinada a dones de 30 a 65 anys amb càrregues familiars
Veure imatge de El projecte Inserdones forma 11 dones com a dependentes de peixateria (nova finestra)

El projecte Inserdones organitza per primera vegada un curs de comerç alimentari de dependent de peixateria destinat a dones de 30 a 65 anys amb càrregues familiars.

Des de finals de novembre, i fins al 23 de desembre, onze dones fan aquest curs de 80 hores formatives on aprenen tècniques de venda, tall, manipulació i conservació del peix. A més, faran visites als mercats municipals.

Es tracta d’un programa eminentment pràctic amb un objectiu professionalitzador. La necessitat de professionals d’aquesta branca és una demanda que les empreses de la ciutat han fet arribar a l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de L’Hospitalet.

El curs està cofinançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Pacte Local per a l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet. Un pacte amb més de 20 anys d’història, renovat el desembre de 2020, i signat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).

Alguns dels objectius d’aquest acord són impulsar programes integrals d’inserció laboral amb perspectiva de gènere; potenciar els programes d’inserció laboral i de millora de l'ocupabilitat, especialment els destinats a la població amb índexs més elevats de vulnerabilitat, i detectar les necessitats del teixit empresarial per formar en perfils professionals demandats.

Inserdones és un projecte impulsat pel Pacte Local per a l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, l’Ajuntament i l’AMB, que té com a objectiu contribuir a la millora de l’ocupabilitat i la inserció sociolaboral de les dones.

Es va iniciar el 2018 i des de llavors hi han participat 300 dones, que han obtingut una inserció laboral del 40 %, un alt nivell de satisfacció de les usuàries i més de 1.500 hores de formació en les especialitats de TIC (preparació per a ACTIC 1 i ACTIC 2), CP nivell 2 de sociosanitari, cuina i logística.

Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal