Notícies

Detall notícia

11/11/2022
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Més de cinquanta professionals de la infermeria participen en una jornada sobre salut mental

L’esdeveniment és en el marc del programa Treball, talent i tecnologia (TTT) i del projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial de L’Hospitalet en coordinació amb la Universitat de Barcelona
Veure imatge de Més de cinquanta professionals de la infermeria participen en una jornada sobre salut mental (nova finestra)

Gornal Activa acull avui, de 9 a 17 h, la jornada Factor WeNurse, sobre nous reptes professionals en el camp de la salut mental en joves i adolescents, destinat a alumnat d’infermeria, infermeres i infermers i gestors d’infermeria amb la participació de cinquanta persones. 

Es tracta d’un acte organitzat per l’Escola d’Infermeria de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (Campus de Bellvitge), dins del programa Treball, talent i tecnologia (TTT), “Nova economia a L’H: apropant empreses i persones a l’era digital”, un dels dinou projectes transformadors del Pla d’actuació del mandat 2020-2030 de la Diputació de Barcelona.

És una de les iniciatives promogudes en el marc del projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial “L’H sistema innovador de salut”, que té com a objectiu promoure i dinamitzar l’ecosistema de salut existent a la ciutat mitjançant la col·laboració entre els diferents actors implicats.

José Antonio Alcaide, regidor de Promoció Econòmica i Turisme; Joan Maria Estrada, vicedegà i director de l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona i Elena Maestre, professora de l’Escola i subdirectora d’StartUB!, han donat la benvinguda a l’acte.

L’objectiu de l’esdeveniment ha estat treballar els nous reptes professionals en l’àmbit de la salut infantojuvenil, atraure professionals d’infermeria del territori, millorar l’ocupabilitat dels professionals de la salut d’acord amb els nous reptes de mercat, tecnològics, de salut i assistencials i donar a conèixer els serveis de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de L’Hospitalet, destinats a la millora de l’ocupabilitat i la formació de ciutadans, professionals i empreses.

La jornada ha consistit en un taller gamificat, a través del joc Binnakle, que seguint quatre fases ha guiat els participants sobre el procés del repte proposat fins al resultat obtingut, afavorint així que desenvolupin una activitat reflexiva.

A l’inici de la sessió, s’han presentat els aspectes bàsics de la transformació del rol de la infermeria vers les noves necessitats de l’àmbit de la salut: la innovació, la importància dels nous entorns de treball digitals i l’emprenedoria com a part de la tercera missió de la universitat.

S’han explicat també les iniciatives estratègiques de L’Hospitalet dins el programa TTT en l’àmbit de la salut i les empreses auxiliars. El programa té com a finalitat promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia.

La idea bàsica és impulsar la tecnologia i l’acompanyament en la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari.

Treball digne, talent local i tecnologia en el camp de la salut

El programa “Nova economia a L’H: apropant empreses i persones a l’era digital”, que desenvolupa l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha definit una sèrie d’accions adreçades al compliment dels objectius principals definits pel projecte TTT que, en el cas de L’Hospitalet, s’adrecen a la cadena de valor de la salut i empreses auxiliars.

L’Hospitalet disposa de 243 empreses de la cadena de valor de la salut i el benestar amb un total de 7.677 treballadors i 3.300 milions d’euros facturats.

Els darrers mesos, s’han visitat unes trenta empreses de la cadena de valor de la salut i se n’han extret una sèrie de dades quantitatives i qualitatives entre les quals destaquen les necessitats que tenen les empreses de contractació a curt termini.

Per altra banda, s’han realitzat accions d’orientació laboral i formació a més de 150 persones de la ciutat en situació de recerca o millora d’ocupació, així com amb interès de reciclatge formatiu i competencial.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal