Notícies

Detall notícia

20/04/2021
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

PIMEC amb la col·laboració de l’Ajuntament impulsa una xarxa a nivell internacional en l’àmbit de l’FP

El projecte ‘Apprenticeship Inter-network: Bringing together VET institutions and enterprises through a Network of Career Hubs (Erasmus+)’, ha estat presentat en el marc de la 7a edició de la setmana de la FP
Veure imatge de PIMEC amb la col·laboració de l’Ajuntament impulsa una xarxa a nivell internacional en l’àmbit de l’FP (nova finestra)

PIMEC i l’Ajuntament de L’Hospitalet han impulsat una xarxa a nivell internacional en l’àmbit de la Formació Professional, es tracta d’un projecte sota el títol Erasmus+, que s’ha presentat en el marc de la 7a edició de la setmana de la FP, organitzada pel consistori. Aquesta acció, impulsada conjuntament amb els centres educatius de la ciutat, té lloc aquesta setmana, tot just abans d’iniciar el procés de preinscripció per a la formació professional del curs 2021-2022.

El programa Erasmus+ és un projecte liderat per la OAED (Servei Públic d’Ocupació de Grècia) que compta amb PIMEC com a partner i amb l’Ajuntament com a col·laborador. El seu objectiu és millorar l’eficiència de l’FP a través de l’encaix entre l’oferta i la demanda en el mercat de treball. A través d’una plataforma en línia anomenada "Apprenticeship Inter-Network" es vol desenvolupar una xarxa d’aprenentatge a nivell internacional mitjançant 3  portals web, Grècia, Itàlia i Espanya, que comptaran amb un sistema interconnectat. 

En aquesta xarxa d’aprenentatge, està previst que participin entitats i actors rellevants en l’àmbit de l’FP, i a nivell local es difondrà en entitats de formació i empreses permetent ser un espai de connexió i networking entre agents i persones titulades. 

L’activitat s’ha realitzat a través de mitjans telemàtics a conseqüència de la Covid-19 i ha comptat amb l’assistència de la Tinenta de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez; amb la regidora d’Igualtat i Joventut, Laura García; amb la Regidora adjunta d’Educació, Iman Aisa i amb Ramón Vives,  vicepresident de PIMEX Baix Llobrehat-L’Hospitalet.

Al llarg de la jornada s’ha manifestat la rellevància de treballar per enfortir els vincles entre tots els agents vinculats a la FP, especialment les pimes. També s’ha posat en valor la importància d ‘establir aliances internacionals amb altres països, ja que enriqueixen el nostre sistema d’FP, aportant una visió global de la formació.

Aquesta és una de les activitats organitzades en el marc de la setmana de la FP que es completarà  amb  xerrades, trobades i seminaris telemàtics per tal d’oferir una àmplia visió sobre la formació professional per a les persones que es plantegin matricular-se en alguna de les especialitats que hi ha a la ciutat de L’Hospitalet.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)