Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
20/07/2017
Formació

Fins a l’1 de setembre es poden demanar les 289 beques per a estudis no obligatoris, homologats de Planeta Formació i Universitats

Les atorga l’Ajuntament, segons recull el conveni signat amb l’editorial Grupo Planeta que instal•larà un gran centre de formació a L’H als antics jutjats el curs 2017-2018

 
Fins l’1 de setembre es poden presentar les sol•licituds per demanar les beques per als estudis que oferta el grup Planeta Formació i Universitats a L’Hospitalet  a partir d’aquesta tardor.

Per al curs 2017-2018 es convoquen 189 beques municipals destinades a la proposta formativa del centre de Planeta Formació i Universitats de L’Hospitalet, que cobriran el 100% de les despeses reals de l’ensenyament. I també es convoquen 100 beques de responsabilitat social amb una dotació, d’acord amb les bases aprovades, del 50% de les despeses reals de l’ensenyament.

L’Ajuntament compta amb una plataforma online en el seu web www.l-h.cat, en la qual es pot consultar tota la informació general de la convocatòria, el calendari i les bases de les beques. La presentació de les sol•licituds és de 3 mesos: des de l’1 de juny  fins a l’1 de setembre.

L’Ajuntament de L’Hospitalet va atorgar en règim de concurrència al Grupo Planeta l’edifici dels antics jutjats de la ciutat per destinar-lo a centre educatiu i desenvolupar-hi diferents activitats formatives d’àmbit universitari i formació professional per a un període de 25 anys, prorrogable fins a un màxim de cinc anys més. Planeta, a més de rehabilitar l’edifici, es comprometia a donar un grup de beques que eran compensables pel cànon contractual entre ambdues institucions. L’inici de l’activitat es preveu per al curs acadèmic 2017-2018 i se centrarà en el projecte iFP de formació professional, que estableix una vinculació directa amb les necessitats formatives del món de l’empresa.

S’atorguen dos tipus de beques: les municipals i les de responsabilitat social del centre de Planeta Formació i Universitats  de L’Hospitalet.

Les beques municipals van adreçades als veïns de L’Hospitalet majors de 16 anys que hagin completat el procés de sol•licitud en la plataforma online en algun dels cursos homologats recollits en l’oferta formativa de Planeta Formació i Universitats, i també al professorat de formació professional que imparteixi docència als centres educatius públics o concertats de L’Hospitalet. En canvi, les beques de responsabilitat social del centre de Planeta Formació i Universitats de L’Hospitalet van  adreçades preferentment als veïns i a les veïnes de L’Hospitalet majors de 16 anys.

Hi haurà quatre modalitats segons els estudis en els dos tipus de beques: modalitat A, per cobrir les despeses dels cursos homologats de formació professional i contínua recollits en el catàleg de Planeta Formació i Universitats; modalitat B, per cobrir les despeses dels cursos de formació universitària, nivells de postgrau o màsters; modalitat C, per cobrir les despeses dels cursos de reciclatge destinats a professorat de formació professional, i modalitat D, per cobrir les despeses dels cursos de l’escola de negocis. En total, hi haurà una oferta d’ una vuitantena de cursos i màsters formatius.

Els criteris i barems per donar les beques es faran públics en cada convocatòria i tindran en compte criteris econòmics i acadèmics de les persones sol•licitants, entre d’altres. Respecte a l’abast econòmic de les beques, les municipals tindran una dotació del 100 % de les despeses reals de l’ensenyament, mentre que les beques de responsabilitat social tindran una dotació del 50 % de les despeses reals de l’ensenyament. El pressupost total destinat a les beques municipals, el nombre de beques de responsabilitat social i el seu detall per tipus de beca es recollirà en cada convocatòria per cada curs acadèmic i no representaran, en cap cas, despesa per a l’Ajuntament de L’Hospitalet.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)