Notícies

Detall notícia

21/01/2021
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Posada en marxa del Pacte Local per l’Ocupació per al 2020-2023

Un cop constituïts els òrgans que regiran el Pacte, es treballarà per definir i implementar les mesures recollides per les entitats signants
Veure imatge de Posada en marxa del Pacte Local per l’Ocupació per al 2020-2023 (nova finestra)

L’Ajuntament de L’Hospitalet i els principals agents socioeconòmics de la ciutat- UGT, CCOO, AEBALL i PIMEC- han constituït aquest matí el Consell General del Pacte Local per l’ocupació i el Desenvolupament econòmic 2020-2023. Un cop constituït el Consell General, s’ha encomanat al Comitè Permanent dissenyar i implementar les mesures contingudes en el redactat del Pacte Local.

La sessió, que ha estat celebrada per videoconferència, ha comptat amb la presència de l’alcadessa Núria Marín, qui ha volgut aprofitar la constitució del nou Pacte per donar la benvinguda i posar en valor la feina realitzada per tots els agents socioeconòmics.

Cal recordar que el Pacte està dotat d’un milió d’euros per a desenvolupar les línies de treball a executar durant el període 2020-2023. Entre elles destaquen la promoció d’ocupació digna i de qualitat; la millora de la competitivitat de les empreses; el suport a l’emprenedoria, autònoms i micropimes, i la millora de l’ocupabilitat de la població activa de la ciutat. Aquestes accions s’associen també als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS), a la reactivació econòmica i a la promoció de mesures de cohesió social.

La renovació del Pacte Local per l’Ocupació 2020-2023 és fruit del treball realitzat pels representants municipals i el de les diferents organitzacions en un temps rècord i en circumstàncies excepcionals, durant la crisi sanitària de la Covid-19.

Per tant, el Pacte Local continua treballant per la ciutat i per aportar el seu bagatge i aconseguir accions de major impacte que permetin oferir noves vies per fer front a la situació socioeconòmica actual.

Des de la signatura del primer Pacte Local per l’ocupació,  fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)