Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
18/04/2018
Emprenedoria

Una trentena d’emprenedors s’apunten al mentoring

És el segon any que la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic s’encarrega d’impulsar l’emprenedoria amb aquest mètode privilegiat
Avui dimecres 18 d’abril, a Gornal Activa, s’ha fet la sessió informativa inaugural del Programa de mentoring per a emprenedors de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Amb el mentoring, un empresari expert acompanya voluntàriament una persona emprenedora, li fa de mentor i l’ajuda a desenvolupar competències personals de consolidació i creixement. La fórmula compta amb la participació d’Autoocupació, empresa que gestiona el dia a dia del projecte, i de la Diputació de Barcelona. El programa va dirigit tant als emprenedors que han posat recentment en marxa el seu projecte com als que ja fa temps que el tenen, però el volen consolidar i fer créixer. D’aquesta manera, complementa i dona continuïtat al treball de la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic en ajudar els emprenedors a constituir i arrencar el negoci.

Entrega de sol·licituds
La sessió inaugural, que ha comptat amb l’assistència d’una trentena d’emprenedors,  ja ha servit per a la presentació de sol·licituds de mentories per part del interessats. Properament, Autoocupació escollirà les parelles definitives a partir d’un estudi detallat dels perfils i factors personals. El programa consisteix en una relació d’un any durant la qual l’empresari voluntari es reuneix com a mínim una vegada al mes amb l’emprenedor per abordar l’anàlisi i discussió dels reptes i inquietuds que es plantegen en la gestió del negoci, comptant amb la seva crítica constructiva i àmplia experiència empresarial.
Ana Bejarano, representant d’Autoocupació i conductora de l’acte, ha recordat que l’índex de supervivència de les empreses que participen en els programes de mentoring duplica les que no ho fan, i ha destacat que els mentors, a part de millorar l’orientació del negoci, fan la seva gran aportació ajudant a guanyar competències personals als emprenedors.

Testimonis encoratjadors
Tot seguit, dues parelles de l’Hospitalet que ja han participat en el programa, han il•lustrat el seu funcionament. Irene Almendro, que es dedica a l’eliminació de tatuatges amb la seva empresa Senza Tattoo (www.senzatattoo.com), i Jordi Goy, fundador i màxim responsable de l’agència de comunicació Helefante (www.helefante.com), han explicat que la Irene coneixia la professió i el sector, però no els secrets de la gestió empresarial. L’experiència del Jordi li ha permès aprendre, per exemple, a aconseguir més clients, a fixar bé els preus i a saber què cal tenir en compte a l’hora de contractar algú. Ella reconeix que, després del mentoring, ha guanyat molta seguretat en la presa de decisions.
Patricia Cremades, emprenedora en l’àmbit de la fisioteràpia (www.theranens.com), i Manuel Escarmena, empresari de l’àmbit de la formació a empreses i l’e-learning (www.masquelearning.com), també han completat la presentació amb el seu testimoni.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)