Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
12/12/2017
Comerç i mercats

La campanya de Nadal de comerç a L’Hospitalet convida a explorar i comprar a la ciutat.

Fira de Nadal i Reis,  i activitats tradicionals a tots els barris de  L’Hospitalet  
 La regidoria de Comerç i Drets dels Consumidors de l’Ajuntament de L’Hospitalet inicia la campanya de Nadal del comerç de la ciutat que porta per lema “A L’H tenim un comerç d’un altre planeta. Aquest Nadal explora i compra”. L’objectiu de la campanya és el de promoure el comerç local de proximitat, -un sector cabdal en el desenvolupament econòmic de la ciutat i d’ocupació, i element de cohesió social i territorial-, durant un dels períodes més destacats de vendes per aquest sector.

Entre les activitats programades destaca la V Fira de Nadal i Reis que s’instal•larà a la rambla de la Marina, del 13 de desembre al 7 de gener, amb la participació de 30 parades d’artesans.

Els  dies previs al Nadal i fins al 7 de gener, als diferents barris de la ciutat s’organitzaran les activitats més tradicionals per a aquesta època: tió popular, visites del Pare Noel i patges reials, i trenets de Nadal. Als barris de Pubilla Cases i Can Sera  s’organitza un pessebre vivent, del 16 al 30 de desembre, al carrer del Molí.  El 16 de desembre es faran, a més, sortejos de lots de vi i pernil als barris del Centre i Sant Josep; el 23 de desembre, el segon concurs de dolços nadalencs organitzat per l’Associació de Comerciants de Pubilla Cases i Can Serra;  i es repartiran participacions per al sorteig  de  Nadal també a càrrec de l’Associació  de comerciants de Pubilla Cases i Can Serra,  per comprar a les botigues associades.

Els mercats municipals realitzaran durant aquest període diverses activitats de Nadal amb sortejos de paneres, lots de Nadal i regals, i organitzaran música en viu, animació nadalenca i altres activitats pròpies del Nadal. El Mercat de Bellvitge organitza fins al 20 de desembre una recollida d’aliments de caràcter solidari que es lliurarà a la Fundació la Vinya per a la seva distribució.

Enllumenat nadalenc fins al 7 de gener

Un any més, l’Ajuntament i els comerciants de l’Hospitalet col•laboren per posar l’enllumenat de Nadal als principals carrers i eixos comercials. En total s’il•luminaran cinquanta-sis carrers i places de la ciutat. .

La il•luminació nadalenca als eixos comercials estarà encesa del 24 de novembre al 7  de gener, ambdós inclosos, de 17.30 a 22.30 hores, excepte els divendres i els dissabtes que es tancarà a les 24 h. Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i el 5 de gener, s’allargarà fins a la una de la nit.

Com ja és habitual, l’Ajuntament ha assumit el 50% del cost de la instal•lació dels llums i de les garlandes,  i el 100 % del consum elèctric, mentre que el 50% restant del cost de la instal•lació l’han assumit els comerciants. L’enllumenat de Nadal combina els sistemes de bombetes de baix consum i de led per garantir l’estalvi energètic.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)