Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
06/06/2018
Ocupació

Joves per l’Ocupació insereix el 20% dels usuaris al mercat laboral i n’aconsegueix tornar el 75% als estudis

El programa persegueix la inserció en el mercat laboral o el retorn al sistema educatiu de joves que havien abandonat l’entorn acadèmic
Ja hi ha xifres de balanç del programa Joves per l’Ocupació 2016-2018, que ha gestionat l’Ajuntament per mitjà de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació. Dels 60 joves que hi han participat, entre desembre del 2016 i març del 2018, un 20% han acabat entrant directament al mercat laboral. Els resultats del programa, però, van molt més enllà d’aquest objectiu.

Un 82% dels participants han assolit el certificat d’aprofitament en alguna de les accions formatives del pla, consistents en formació professional d’auxiliar administratiu, de magatzem i comerç, de cuina, i de restaurant i bar. Cal tenir en compte, en aquest sentit, que tots els joves participants abans d’entrar en el programa venien d’haver abandonat el sistema educatiu o no havien prosseguit els estudis post obligatoris.

El 50% dels joves usuaris del pla ha realitzat pràctiques formatives en entorn laboral no productiu i, quant a la inserció formativa, un 75% dels joves que hi han participat han retornat al sistema educatiu per prosseguir els seus estudis i assolir l’ESO o cursar un cicle formatiu de grau mig (CFGM).

Joves per l’ocupació és un programa que alterna formació i treball. Així, combina accions d’orientació, seguiment individual i formació amb l’adquisició d’experiència professional en empreses. Aquesta dinàmica pretén estimular la formació o l’aprenentatge de persones joves que han abandonat el sistema educatiu a partir del contacte amb el món de l’empresa.

El principal objectiu del programa Joves per l’Ocupació és que aquesta combinació d’actuacions integrades acabi conduint a la inserció laboral en empreses o al retorn als estudis.

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)